26.2 C
Chania
Τετάρτη, 7 Μαΐου, 2025

Η γαλλική κυβέρνηση διαψεύδει ότι αναμείχθηκε στις διεργασίες για το κονκλάβιο

Η γαλλική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα ότι αναμείχθηκε, με οποιοδήποτε τρόπο, στην διαδικασία που θα οδηγήσει στην εκλογή του νέου ποντίφικα. Οι Γάλλοι καρδινάλιοι που θα πάρουν μέρος στο κονκλάβιο είναι πέντε και, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία ο νέος ποντίφικας να προέρχεται από την χώρα του ή να εκλεγεί χάρη και στην «διπλωματική κινητικότητα» του Παρισιού.

«Πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις, δεν παρεμβαίνουμε με κανέναν απολύτως τρόπο στην διαδικασία εκλογής του νέου ποντίφικα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί άρχισαν οι εργασίες της δωδέκατης και τελευταίας συνάντησης των καρδιναλίων, πριν από την αυριανή έναρξη του κονκλαβίου. Οι περισσότεροι καρδινάλιοι δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και δεν προσήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης πεζή, όπως τις περασμένες ημέρες, αλλά με αυτοκίνητα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα