31.5 C
Chania
Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025

Εξερευνητική αποστολή στη Γαυδοπούλα

» Αναζητώντας τα… µονοπάτια των Αρτέµηδων

Ο εντοπισµός θαλασσοπουλιών στη Γαυδοπούλα ήταν ο στόχος της εξερευνητικής αποστολής που πραγµατοποιήθηκε το προηγούµενο διάστηµα από µέλη της οµάδας του LIFE MareNatura από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Όπως έγινε γνωστό από το πρόγραµµα, προηγούµενες νυχτερινές έρευνες µε ραντάρ από τη Γαύδο είχαν δείξει έντονη κινητικότητα πτηνών προς τη Γαυδοπούλα κατά το σούρουπο, γεγονός που όπως επισηµαίνεται «οδήγησε τους ερευνητές στην απόφαση για επιτόπια επίσκεψη. Επιλέγοντας ένα µέρος του νησιού που κρίθηκε πιθανά κατάλληλο για περιοχή φωλεοποίησης Αρτέµηδων (Calonectris diomedea), οι ερευνητές διανυκτέρευσαν όλη νύχτα για τον εντοπισµό των πουλιών και των φωλιών τους».
Σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση «γύρω στις 10 το βράδυ, ένα κύµα Αρτέµηδων εντοπίστηκε ακουστικά και οπτικά µέσω θερµικής κάµερας, οπότε και ακολούθησε επιτόπια έρευνα για τον εντοπισµό και την καταγραφή των φωλιών».
Επόµενο βήµα, όπως έγινε γνωστό µέσω της σχετικής ανακοίνωσης του LIFE MareNatura, είναι να αξιολογηθεί η αναπαραγωγική επιτυχία και να γίνει ραδιοσήµανση ορισµένων γονέων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα