«Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο». Οκτώ Έλληνες, που έχουν βιώσει την τραυματική εμπειρία της αστεγίας και συνθέτουν την Εθνική Ομάδα Αστέγων, ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ για να λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση και επέστρεψαν με δύο τρόπαια στις αποσκευές τους. Η Ελλάδα κατέκτησε το κύπελλο «Fair Play» (κύπελλο Ήθους) και έγινε η μοναδική χώρα στην ιστορία του θεσμού που έχει λάβει αυτό το τρόπαιο δύο φορές. Επίσης, βραβεύτηκε με το κύπελλο «INSP Trophy», το κύπελλο στην κατηγορία του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου. Tο πιο ενδιαφέρον σημείο αυτής της διοργάνωσης ωστόσο, δεν είναι το αγωνιστικό αλλά το γεγονός ότι οι παίκτες των ομάδων αγωνίζονται ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια και μαθαίνουν να δίνουν νίκες ζωής.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.