Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οχι στην αναστολή της λειτουργίας του Κ.Π.Ε. Βάμου

Στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, προχώρησε ο Ευτύχης Δαμιανάκης.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου του αναφέρεται ότι για άλλη μια φορά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου την έντονη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας των Χανίων για την απόφαση αυτή. Στην αναφορά του ο Χανιώτης βουλευτής ενημερώνει την υπουργό για το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου του δήμου Αποκορώνου, το οποίο υπογράφεται από τον δήμαρχο Γρηγόρη Μαρκάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δαμιανάκης έχει καταθέσει από τις 26 Ιουλίου επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, στην οποία τονίζει ότι η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος της περιφερειακής ενότητας Χανίων, καθώς, όπως σημειώνει, «γίνεται η μοναδική στην Κρήτη, όπου δεν θα λειτουργεί στο εξής ΚΠΕ, παρότι το ΚΠΕ Βάμου υπήρξε το πρώτο που λειτούργησε στο νησί και το έργο που έχει επιτελεστεί έχει κερδίσει τη γενική αναγνώριση». Η επίκαιρη ερώτηση δεν συζητήθηκε στην ολομέλεια του σώματος, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Δαμιανάκης προχώρησε στην εκ νέου κατάθεσή της, ταυτόχρονα με την κατάθεση της αναφοράς για το ίδιο θέμα. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα