Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εντυπωσίασε ο Σμηναγός της 115 Π.Μ.

Το εξαιρετικό επίπεδο της Ελληνικής Αεροπορίας και η ποιότητα των πιλότων της 115 Πτέρυγας Μάχης επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης ´Radom International AirshoW´ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία.
Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πιλότους από 20 χώρες, αλλά και νατοϊκές δυνάμεις, με τον Σμηναγό (Ι) της 115 Πτέρυγας Μάχης Γεώργιο Ανδρουλάκη να προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα με το μαχητικό F-16 ως επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων ´ZEUS´.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ιστοσελίδας ´defenceline´, ο Σμηναγός της 343 Μοίρας της 115 (στην οποία υπηρέτησε και ο αείμνηστος Κωστής Ηλιάκης),  προσέφερε 12 λεπτά γεμάτα αδρεναλίνη και θέαμα, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμα της επίδειξης, ενώ οι περισσότεροι ελιγμοί γίνονταν δεκτοί με επιφωνήματα θαυμασμού από τους θεατές.
Οπως σημείωνε μάλιστα ο ανταποκριτής του ´defenceline´ Γιώργος Λαμπράκης, στην κορύφωση της αεροπορικής επίδειξης του ελληνικού F-16, στην Πολωνία, την έντονη μουσική του προγράμματος διαδέχθηκε το τραγούδι ´Ηλιος Θεός´ του Βασίλη Σκουλά, το οποίο έχει συνδεθεί με την Πολεμική Αεροπορία όσο λίγα.

Ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ´ZEUS´, o Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης.
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2001. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα, ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115 Π.Μ. σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Εχει πάνω από 1.300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16.



Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα