Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Εντυπωσίασε ο Σμηναγός της 115 Π.Μ.


Το εξαιρετικό επίπεδο της Ελληνικής Αεροπορίας και η ποιότητα των πιλότων της 115 Πτέρυγας Μάχης επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στη διάρκεια της αεροπορικής επίδειξης ´Radom International AirshoW´ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία.
Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πιλότους από 20 χώρες, αλλά και νατοϊκές δυνάμεις, με τον Σμηναγό (Ι) της 115 Πτέρυγας Μάχης Γεώργιο Ανδρουλάκη να προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα με το μαχητικό F-16 ως επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων ´ZEUS´.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ιστοσελίδας ´defenceline´, ο Σμηναγός της 343 Μοίρας της 115 (στην οποία υπηρέτησε και ο αείμνηστος Κωστής Ηλιάκης),  προσέφερε 12 λεπτά γεμάτα αδρεναλίνη και θέαμα, εκτελώντας άψογα το πρόγραμμα της επίδειξης, ενώ οι περισσότεροι ελιγμοί γίνονταν δεκτοί με επιφωνήματα θαυμασμού από τους θεατές.
Οπως σημείωνε μάλιστα ο ανταποκριτής του ´defenceline´ Γιώργος Λαμπράκης, στην κορύφωση της αεροπορικής επίδειξης του ελληνικού F-16, στην Πολωνία, την έντονη μουσική του προγράμματος διαδέχθηκε το τραγούδι ´Ηλιος Θεός´ του Βασίλη Σκουλά, το οποίο έχει συνδεθεί με την Πολεμική Αεροπορία όσο λίγα.

Ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ´ZEUS´, o Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης είναι ο επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης.
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2001. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα, ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115 Π.Μ. σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Εχει πάνω από 1.300 ώρες πτήσης με αεροσκάφη F-16.


Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.