28.4 C
Chania
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025

Σειρά δράσεων από το κέντρο Alzheimer Χανίων

Με σειρά δράσεων τιμά τον Σεπτέμβριο, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμιος Μήνας Alzheimer, το Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη στήριξη ασθενών και φροντιστών.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τη Μαγδαληνή Τσολάκη, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, και τη Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη, πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Χανίων.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η ημερίδα με τίτλο «Μια Κοινωνία για την Άνοια» θα περιλαμβάνει εισηγήσεις για τις επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης ψηφιακών μέσων, τον ρόλο γο- νέων και σχολείου στην πρόληψη του ψηφιακού εθισμού, καθώς και τις κοι- νωνικές διαστάσεις της άνοιας.
Ακολουθεί, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων στις 12 το μεσημέρι ομιλία για τη «Δημόσια Ασφάλεια και την άνοια», με πρακτικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς για τη διαχείριση περιστατικών με ασθενείς.
Τέλος, από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Ημέρας (Χρυσοπηγής 60), κατά τις ώρες 10-12, θα διεξαχθεί τριήμερο βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Μνημονικές Τεχνικές για Ενήλικες», με στόχο την ενίσχυση της μνήμης και την πρακτική εκπαίδευση συμμετεχόντων.
Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον ΕΟΠΑΕ, το Κέντρο Πρόληψης Χανίων και τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα