Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δώρο…; Ποιο δώρο;

ΑΛΛΕΣ χρονιές ξέγνοιαστες, προ Μνημονίου φυσικά, η αγορά γέμιζε κόσμο και περίμενε να… ρεφάρει τις προηγούμενες ζημιές της, με το δώρο των Χριστουγέννων. Ο κόσμος ξόδευε γιατί υπήρχαν ακόμη τα… εορτοδάνεια από τις τράπεζες! Γενική «πολιτική» τότε: μη μας λείψει η κατανάλωση! Όσο για τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες μας… έχει ο Θεός, λέγαμε. Να, όμως που τώρα δεν έχει «άλλα» ο Θεός! Όλα στέρεψαν και το χρήμα ακρίβυνε πολύ.
…ΣΗΜΕΡΑ ποιος να επισκεφθεί καταστήματα παιχνιδιών και  σουπερμάρκετ για να αγοράσει δώρα; Το φετινό δώρο των Χριστουγέννων (όσοι το πήρανε κατακουτσουρεμένο), ήδη το… δώρισαν στο «πτωχευμένο» κράτος με τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές… Όταν το δημόσιο ταμείο έχει τρύπες, αλίμονο στα συνήθη υποζύγιά του. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2011 αποδεικνύεται ένας Γαργαντούας, μια τρύπα χωρίς πάτο.
ΓΙΑ να κλείσει δε, όπως λέγεται, πρέπει να εισπραχθούν περίπου 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στις γιορτές, ώστε να μη ληφθούν καινούργια μέτρα! Σοβαρά μιλάνε; Ήδη τα νέα φοροεισπραχτικά μέτρα για το 2012 μελετώνται προ πολλού και μάλλον μετά το α’ εξάμηνο του νέου έτους θα εφαρμοσθούν. Και πάλι ως αναγκαία…
Στ.Γ.Κ.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα