Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Κρίσιµες Eυρωεκλογές

Λιγότερο από µήνας αποµένει για τις Eυρωεκλογές, τις πιο σηµαντικές Eυρωεκλογές που έχουν γίνει ποτέ, σύµφωνα και µε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν καθώς θα καθορίσουν το µέλλον αυτής της ηπείρου.
Μία ήπειρο, µία Ευρώπη, που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει σηµαντικά προβλήµατα σε πολλαπλά µέτωπα, όπως στο υγειονοµικό µε την πανδηµία του κορωνοϊού αλλά και της ειρήνης µε τους πολέµους που προκάλεσαν αλυσιδωτές επιπτώσεις στον ενεργειακό και επισιτιστικό τοµέα, και που προσπάθησε -προσπαθεί ακόµα- να στηρίξει τα κράτη µέλη της για να αντεπεξέλθουν στα προβλήµατα αυτά.
Τα τελευταία αυτά χρόνια έχουν διδάξει πως µεµονωµένα εθνικά προβλήµατα µπορούν πολύ εύκολα να γίνουν “υπερεθνικά”. Έχουν διδάξει πως είναι απαραίτητη µία Ευρώπη ενωµένη, για να µπορεί να δίνει λύσεις και να απαντά σε ζητήµατα που αφορούν στην ευηµερία της, στην ευηµερία των πολιτών της.
Που θα µπορεί, τελικά, να ανταποκρίνεται στις όποιες κρίσεις έχει κάθε φορά απέναντί της, αποτελώντας “ασπίδα” για όλους τους Ευρωπαίους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα