Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Σας ευχαριστούµε Ανώγεια

Η καθαριότητα είναι µισή αρχοντιά… Η επιµέλεια της καθαριότητας είναι δείγµα πολιτισµού… Η διατήρηση της καθαριότητας είναι απόδειξη οργανωµένης κοινωνίας… Τι άλλο δηλαδή πέρα από το λογικό µπορεί να υπάρχει στην κοινωνία και στους πολίτες, ώστε να αποδείξουν ότι δεν τους ενδιαφέρει µόνο να συλλέγονται τα σκουπίδια, αλλά τους ενδιαφέρει και ο χρόνος µέχρι τη περισυλλογή τους να αφορά σε ένα περιβάλλον σεβασµού, αξιοπρέπειας και ιδανικό για την οπτική όλων των ηλικιών.
Μία βόλτα στα Ανώγεια, θα έπειθε τον κάθε κακοπροαίρετο, ότι σηµασία δεν έχει αν είσαι στο κέντρο µίας αστικής ζώνης, για να πράξεις τα όµορφα, τα αναγκαία. Σηµασία έχει αν έχεις εντάξει στην ψυχή σου, στην καθηµερινότητά σου, τον σεβασµό προς το όλον.
Και όλον είναι ο άνθρωπος, το περιβάλλον, η ταυτότητα της κοινωνίας, η συνύπαρξη, η συνεπικουρία για τον βηµατισµό στο αύριο.
Κάδοι απορριµµάτων, σε καλαίσθητα πλαίσια, χωρίς εικόνες αποστροφής, χωρίς ψεγάδια που οδηγούν σε άρνηση. Κάδοι απορριµµάτων, οι οποίοι προστατεύονται και προστατεύουν.
Άντε τώρα να µιλήσεις για ορεσίβιους, για δύσκολες περιοχές της ορεινής Κρήτης, για ιδιόµορφους ανθρώπους, για χαρακτήρες που θέλουν προσοχή.
Προσοχή θέλουµε όλοι εµείς που δεν µάθαµε ακόµα να προσέχουµε τις στιγµές µας και τις εικόνες µας.
Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις… Ναι. Και µία φωτογραφία που της αξίζει ένα, ευχαριστούµε, ως Κρήτες ως Έλληνες. ∆ιότι πίσω από τη φωτογραφία αυτή, κρύβεται µία ολόκληρη κουλτούρα, µία πολύπαθη αγάπη για τον τόπο που ζούνε, οι άνθρωποι στις πλαγιές του Ψηλορείτη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα