Αθήνα
Ολοι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις χορήγησης πλαστών προνοιακών επιδομάτων θα τιμωρηθούν ακόμη και εάν είναι εν ενεργεία τοπικοί άρχοντες, τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, με αφορμή την υπόθεση στη Ζάκυνθο, που από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί και λάμβαναν το σχετικό επίδομα αναπηρίας, που ανέρχεται σε 725 ευρώ τη διμηνία.
Ο κ. Μπόλαρης είπε ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπιστεί και σε άλλους Νομούς και πως το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας διενεργεί ελέγχους σε 13 Νομούς της χώρας.
Τέλος, ανάφερε ότι τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει αλλαγές στο καθεστώς των επιδομάτων, σημειώνοντας πως «θα μπούμε σε μια τελείως διαφορετική διαχείριση του συστήματος των επιδομάτων που δίνονται από το ελληνικό κράτος, με μια πλατφόρμα όπου θα υπάρχει και διαφάνεια και έλεγχος ταυτόχρονα, χωρίς αμφισβήτηση από κανέναν».
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.