Τη συγχώνευση των ναυπηγικών τους δραστηριοτήτων μελετούν η Γερμανία και η Γαλλία, σε μια βιομηχανική συμμαχία που, αν ευδοκιμήσει, θα είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των δύο χωρών από τη δημιουργία του κολοσσού αεροναυπηγικής EADS το 2000. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland», οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός ThyssenKrupp και η γαλλική ναυπηγοκατασκευαστική DCNS βρίσκονται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κολοσσού κατασκευής πολεμικών σκαφών. Η συμμαχία θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των ναυπηγικών δραστηριοτήτων της ThyssenKrupp -που είναι παράλληλα και η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Γερμανίας- και της DCNS.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.