Μία 16χρονη από το Δροσερό Ξάνθης κατήγγειλε, χθες, στις αστυνομικές αρχές ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του και ο 44χρονος να συλληφθεί, λίγες ώρες αργότερα, στον οικισμό των Ρομά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 16χρονη κατήγγειλε ότι ο πατέρας της ασελγούσε σε βάρος της εδώ κι έναν χρόνο και ότι ήταν ο μοναδικός άντρας, με τον οποίο είχε σεξουαλικές επαφές.
Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Κυφνίδη, ο οποίος διαπίστωσε την κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της.
Κατά την εξέταση έγινε λήψη γενετικού υλικού από τον κόλπο της 16χρονης και στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση DNA. Το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί αύριο, οπότε και θα εξακριβωθεί ποιος είναι ο δράστης της υπόθεσης που κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.