Μείωση αποδοχών κατά 10% σε συνδυασμό με μικρότερο ωράριο εργασίας ή υιοθέτηση 4ήμερης απασχόλησης πρότεινε η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη. Σύμφωνα με το Έθνος, η πρόταση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο πακέτο μειώσεων των εννέα σημείων, το οποίο είχε ήδη αποστείλει η διοίκηση στην Ομοσπονδία Εργαζομένων προ 20ημέρου και στόχευε σε μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε μία τριετία.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.