27.3 C
Chania
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025

Φόρος στις καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό

Φόρο από 10% έως 15% σε όσους έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό μελετά το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο άρχισε ήδη μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου να συγκεντρώνει τις σχετικές λίστες από τις Τράπεζες.
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Τα Νέα, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου: «Ζητάμε στοιχεία από το πιστωτικό σύστημα για όσους έβγαλαν σε Τράπεζες του εξωτερικού τις καταθέσεις τους από το 2009 και μετά».
Κατά τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής φόρου έως και 15% επί των κεφαλαίων που αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, ο φόρος θα επιβληθεί σε μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν στο εξωτερικό κεφάλαια πάνω από 150.000 ευρώ και οι οποίοι είτε δεν δήλωσαν τους τόκους που εισέπραξαν είτε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα