Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, ο Δήμος Ακρωτηρίου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και οι Πολιτιστικοί Φορείς Ακρωτηρίου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί, στο Ακρωτήρι Χανίων.
Στην εκδήλωση δεν θα παραστεί, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, Θεόδωρος Πάγκαλος, λόγω έκτακτης απασχόλησής του. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης.
Το Α? μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλέ (τάφοι Βενιζέλων) και θα περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Ύμνου της Κρήτης και του Εθνικού Ύμνου.
Το Β? μέρος θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες Εουζέμπι Αγιένσα Πρατ.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι οργανωτές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ριζίτικο τραγούδι και κρητικούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χωρδακίου «Η Σκλόκα», καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δήμου Ακρωτηρίου.
Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας για την επανάσταση του Ακρωτηρίου από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΓΙΑΝΝΑΡΗ

Εξάλλου, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ. (προσέλευση 4.30 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ημερίδα με θέμα «Μνήμη Αντωνιου Ν. Γιάνναρη (1852 – 1909). Εκατό χρόνια από τον θάνατό του».
Την ημερίδα διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ο Δήμος Μουσούρων και η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης (ΙΛΕΡ), με αφορμή την έκδοση του βιβλίου των Νικόλαου Παπαδογιαννάκη και Ελπινίκης Νικολουδάκη Σουρή, «Σεβαστέ μοι θείε την δεξιάν Σας ως υιός κατασπάζομαι. Οι επιστολές του Αντωνίου Ν. Γιάνναρη προς τον Χατζημιχάλη Γιάνναρη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα