Μουσείο Τυπογραφείας

Διευκρινίσεις από τον Δήμαρχο Χανίων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Δήλωση μέσω της οποίας διευκρίνίζει την θέση του σχετικά με την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Αναλυτικά η δήλωση αναφέρει «Σχετικά με τη θέση μου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ποσοστά διανομής του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, έχω να δηλώσω ότι αναπαράχθηκε εσφαλμένα και μου αποδόθηκε, ότι πρότεινα το 20% να παραμείνει στον Στρατό και το 80% να αποδοθεί στον Δήμο. Προφανώς έγινε σύγχυση με τα ποσοστά, που προτείνονται στο υπό διαβούλευση Γ.Π.Σ. με πολεοδόμηση 20% και πράσινο 80%.

Στη γραπτή εισήγησή μου πρότεινα να παραμείνει στον Στρατό ένα πολύ μικρό ποσοστό και το υπόλοιπο να παραχωρηθεί στον Δήμο για πάρκο, κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Αυτό ανέφερα ότι το προτείνω για να αποτελέσει τη βάση συζήτησης με τον ιδιοκτήτη του χώρου, που είναι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, διότι το “όλα ή τίποτα”, που έχει υιοθετηθεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν απέδωσε και δεν πρέπει να χάσουμε μια ακόμα ευκαιρία, που δημιουργήθηκε μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού, σε ένα θέμα, που έχει τεθεί για πρώτη φορά ως αίτημα από το 1952.

Μάλιστα έχω προτείνει από καιρό να δοθεί στον Δήμο και το κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων για να σωθεί το ιστορικό αυτό κτήριο και να αποτελέσει μελλοντικά το νέο μας Δημαρχείο”.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.