Μουσείο Τυπογραφείας

Αντιπαραθέσεις για το “Μαρκοπούλου” στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων

Αναδίπλωση του δημάρχου αναφορικά με το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρχικά ο κ. Βάμβουκας κατέθεσε εισήγηση σύμφωνα με την οποία η λογική του “όλα ή τίποτα” δηλαδή όλο το στρατόπεδο στο Δήμο Χανίων , υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει στο “τίποτα” ζητούσε να παραμείνει ένα 20% για τις ανάγκες του στρατού και το υπόλοιπο να δοθεί στο Δήμο.
Ωστόσο η πλήρη αντίθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην πρόταση αυτή αλλά και αρκετών συμβούλων της πλειοψηφίας οδήγησε στην απόσυρση της.
Έτσι το Δ.Σ. ψήφισε ομόφωνα 4 σημεία που πρότεινε η αντιπολίτευση:
Α. Επικαιροποίηση παλαιότερων αποφάσεων του Δ.Σ. με το οποίο διεκδικείται για το Δήμο το σύνολο του στρατοπέδου.
Β. Απόσυρση κάθε απόφασης του στρατού για λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο.
Γ. Πραγματοποίηση εκδήλωσης- συγκέντρωσης διεκδίκησης του στρατοπέδου έξω από αυτό.
Δ. Πρόταση στο Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου Χανίων να συμπεριλαμβάνεται η θέση του Δ.Σ. ότι θέλει το στρατόπεδο χώρο πρασίνου, για κοινωφελείς δραστηριότητες, ήπιες αθλητικές δραστηριότητες και ένα σχολείο.
Πάντως το “Δ” σημείο δεν πέρασε τόσο εύκολα αφού υπήρξε πολύωρη διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να γίνει η διατύπωση.

Νωρίτερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  παραχώρηση του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” αλλά με διατήρηση ενός πολύ μικρού τμήματος στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας, προτείνε, μεταξύ άλλων, η δημοτική αρχή Χανίων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, πρότεινε οι χρήσεις όταν η έκταση παραχωρηθεί, να αφορούν πράσινο – αναψυχή και να είναι εν γένει αποκλειστικά κοινωφελείς και κοινόχρηστες με καθορισμό πολύ χαμηλού συντελεστή δόμησης.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών ο Γιάννης Τσουκάτος τόνισε πως το στρατόπεδο ανήκει στον χανιώτικο λαό και πρέπει να δοθεί ολόκληρο χωρίς ανταλλάγματα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί αύριο στα “Χανιώτικα νέα”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.