Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Στους 140 οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη Γαύδο

Σε περίπου 140 άτομα ανέρχεται, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν σήμερα από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και παραπλέον πλοίο στις ακτές της νήσου Γαύδου στην περιοχή Τρυπητή.
Οι μετανάστες που βρίσκονταν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε προσαράξει στην περιοχή, κατάφεραν να βγουν μόνοι τους στη ξηρά.
Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν από κοινού αστυνομία και λιμενικό ενώ την προανάκριση για το θέμα έχει αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση Χανίων.
Στο νησί έχει μεταφερθεί με σκάφος του λιμενικού δύναμη 11 αστυνομικών προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ενώ οι μετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν στο σχολείο και σε διάφορα καταλύματα στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού.
Σκάφος του λιμενικού που έφθασε το πρωί στο σημείο, πραγματοποίησε έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το αλιευτικό, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιος αγνοούμενος μετανάστης.
Επίσης πλωτό του λιμενικού μετέφερε στο νησί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ πραγματοποίησε από τη Γαύδο τρεις διακομιδές παράτυπων μεταναστών στα Σφακιά οι οποίοι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης μεταξύ των οποίων και μίας εγκύου.
Να σημειωθεί, ότι εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, δεν μπορεί να προσεγγίσει μεγάλο σκάφος στο νησί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα