Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Τα μαζεύει… ο Σταθάκης για το ψυχιατρείο – Λόγος για «μερική παραχώρηση»

«Σταθερή στη θέση της υπέρ της αξιοποίησης του χώρου του Πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και το αίτημα του Δήμου Χανίων, παραμένει η κυβέρνηση», αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: « Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το αίτημα του Υπουργείου Άμυνας για δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας μικρής ομάδας προσφύγων, είναι τουλάχιστον υπερβολικός. Προσβάλλει, δε, τους κάτοικους των Χανίων, που έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι η έννοια της φιλοξενίας παραμένει ιερή στην πατρίδα του Ξένιου Δία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προτίθενται να διαμορφώσουν, με δικά τους έξοδα, ένα μικρό μέρος του χώρου, για να φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες, εφόσον αυτό χρειαστεί. Η παραχώρηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι προσωρινή και αφορά τη χρήση μέρους του χώρου, το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί η ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων, θα παραχωρηθεί και αυτό στον Δήμο Χανίων. Σε τίποτα δεν επηρεάζεται η άμεση αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου προς κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Χανίων καλείται το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ».

Υπενθυμίζεται πως το θέμα  της αξιοποίησης του χώρου του πρώην Ψυχιατρείου δημιούργησε έντονες αντιδράσεις τόσο από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη όσο και του δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα