Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Την ετήσια εκλογική Συνέλευση πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες μέσω τηλεδιάσκεψης με την στήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών τα οποία είναι: η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης, Παγκρητική Ένωση Αμερικής, η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας και η Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιάς « Ομόνοια» και η Παγκρήτια Ένωση Νότιας Αφρικής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Μετά την προσέλευση των αντιπροσώπων και μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών στην τηλεδιάσκεψη, την Συνέλευση άνοιξε με το καλωσόρισμα του ο απερχόμενος Πρόεδρος του Π.Σ.Κ. κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής ο οποίος ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι επίσημοι καλεσμένοι οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν και χαιρετισμό μέσω Ζοομ. Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, η Διευθύντρια του ΚΕΜΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης κα. Μαρία Κιούση και ο Υπεύθυνος των Αποδήμων της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κώστας Φασουλάκης.
Μετά την αποχώρηση των επισήμων καλεσμένων άρχισαν οι εσωτερικές εργασίες της Συνέλευσης. Την συνέλευση Προέδρευσε ο Πρώην Προέδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης ενώ χρέη γραμματέα έκανε η κα. Εύα Γκότση στα Αγγλικά και ο Μανώλης Βανταράκης στα Ελληνικά.
Αφού έγινε η ανάγνωση και η επικύρωση των 34 αντιπροσώπων των μελών Σωματείων από το Προεδρείο της Συνέλευσης τον λόγο πήρε ο Απερχόμενος Πρόεδρος του Π.Σ.Κ. κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής και έκανε την εκτεταμένη και λεπτομερή αναφορά του στον απολογισμό του για την τετραετία 2017-2021 δίνοντας σε όλους μια εικόνα για τα έργα που κατάφεραν. Εκ μέρους της Ελεγκτικής Επιτροπής τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Μανδαλενάκης ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα του ελέγχου της Επιτροπής μετα την σύντομη αναφορά της Ταμίας κας. Αλεξάνδρας Σαριδάκη
Στην συνέχεια οι Πρόεδροι των Κρητικών Ομοσπονδιών άνα τον κόσμο έκαναν μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και τα πεπραγμένα τον οργανισμών κατά το τελευταίο έτος που πέρασε. Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα. Ευτυχία Σαβιολάκη-Olowson, ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής κ. Ιάκωβος Μπούτζουκας, ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλακης, Ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αθηνών κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιάς «Ομόνοια » κ. Θεόδωρος Τσόντος και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας κ. Πέτρος Πετρακάκης. Απουσίαζε από την Τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος της Παγκρητιας Ενωσης Νότιας Αφρικής Δρ. Μιχαήλ Παυλάκης.
Στην συνέχεια το Προεδρείο της Συνέλευσης σύμφωνα με το καταστατικό ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την θητεία 2021 έως και 2024.
Γιάννης Νικολακάκης Πρόεδρος Ωκεανία
Μιχάλης Φραντζεσκάκης Αντιπρόεδρος Ωκεανία
Εύα Γκότση-Γαγάνη Γραμματέας Ωκεανία
Νίκος Μαρκογιαννάκης Ταμίας Ωκεανία
Γιάννης Μάνος Αντιπρόεδρος Αμερικής Αμερική
Βαγγέλης Βουρβαχάκης Αντιπρόεδρος Ευρώπης Ευρώπη
Πέτρος Πετρακάκης Αντιπρόεδρος Ελλάδος Ελλάδα
Ιπποκράτης Μπελαδάκης Κοσμήτορας Αμερική
Σταύρος Περδίκης Υπεύθυνος Τύπου Ευρώπη
Γιάννης Μαρακης Μέλος Αμερική
Γιωργος Olowson Μέλος Ευρώπη
Ο νέος πρόεδρος κ. Γιάννης Νικολακάκης αφού ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους για την εκλογή του και την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του, εκ μέρους των Κρητικών της Ωκεανίας, ανάφερε τους στόχους και τον προγραμματισμό του για την νέα τριετία ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους απερχόμενους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για τις υπηρεσίες που προσέφεραν βάζοντας τα θεμέλια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Νικολακάκης ανάφερε ότι στους άμεσους στόχους της νέας Διοίκησης είναι η άμεση δραστηριοποιήσει και προσέγγιση στις Νεολαίες των Κρητικών Σωματείων άνα τον κόσμο με την επαναλειτουργία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών το οποίο ιδρύθηκε το 1998, την συνεχή επιτυχημένη αντιπροσώπευση στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Ομογενειακών Οργανισμών, την συνεχή έκδοση του περιοδικού ΚΡΗΤΑΕΙΣ, τον προγραμματισμό του επόμενου Παγκοσμίου Συνεδρίου στον Νομό Λασιθίου το 2023 γιορτάζοντας τα 40 Χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Κρητών, την παγκόσμια μάζωξη Κρητικής Νεολαίας στην Ευρώπη και την συνεχή στήριξη στα θέματα που αφορούν την Κρήτη και όχι μόνο»

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα