Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ

Το μήνυμα ότι η περιοχή των Αγίων Αποστόλων ανήκει στην τοπική κοινωνία, επιθυμεί να μεταφέρει ο Δήμος Χανίων, με την πανδημοτική κινητοποίηση που προτίθεται να διοργανώσει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην περιοχή, με τη στήριξη και συνεργασία όλων των φορέων και Συλλόγων του τόπου μας.
Η εν λόγω κινητοποίηση, η οποία θα πλαισιώνεται από μία σειρά δράσεων, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο, Μ. Σκουλάκη (´Χ.Ν.´ 9/1/2012) και έρχεται ως συνέχεια της γνωστής απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία περνούν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση 83 ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα, τα οποία μέχρι και σήμερα ανήκαν στον ΕΟΤ, μεταξύ αυτών -όσον αφορά τον Δήμο Χανίων- και οι Αγιοι Απόστολοι (εδαφική έκταση σύμφωνα με την Απόφαση, εμβαδού 456.358 τ.μ. περίπου).
´Ασυνεπή´ χαρακτήρισε η Δημοτική Αρχή τον αρμόδιο υπουργό, Π. Γερουλάνο, ο οποίος στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανίων είχε δεσμευτεί ´χωρίς πίεση´ -σύμφωνα με τον δήμαρχο- ότι η κυριότητα των Αγ. Αποστόλων (και ακόμη των Τάφων των Βενιζέλων και της πισίνας του πρώην ´Ξενία´) θα δοθεί στον Δήμο. Η κυριότητα. Ολης της έκτασης. Γιατί η χρήση έχει δοθεί εδώ και κάτι χρόνια. 27 συγκεκριμένα για τους Αγίους Αποστόλους. Για να υπάρξει έτσι η δυνατότητα να προχωρήσουν οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην περιοχή (με το θέατρο ´Μίκη Θεοδωράκη´ κ.ά.) αλλά και χώρων πρασίνου. Κάτι που μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να γίνει μόνο με την απόφαση της χρήσης. Χρήση, δηλαδή, χωρίς κυριότητα είναι δώρον άδωρον. Και αυτό θα διατρανωθεί στην πανδημοτική κινητοποίηση. Για να μείνει ´ελεύθερη´ και προσβάσιμη η περιοχή και η παραλία των Αγίων Αποστόλων. Για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου.
Να τεθούν προτεραιότητες ζητούσε στην επίσκεψή του ο υπουργός. Ο Δήμος Χανίων, τις έχει θέσει. Δεν είναι αργά, λοιπόν, να ληφθούν υπόψη και να γίνουν τροποποιήσεις στις διατάξεις του ν/σ τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την ψήφισή του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα