Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μήνυμα φροντίδας για την Tρίτη Hλικία

«Η αγάπη και η φροντίδα για τους ηλικιωμένους καθρεφτίζει την κοινωνίας μας», όπως τονίσθηκε στην εκδήλωση – αφιέρωμα που διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων στο ΚΑΜ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή κόσμου, τιμήθηκαν όσοι διετέλεσαν κατά διαστήματα πρόεδροι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων.
Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης  «τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι λίγο μεγαλύτεροι από μας. Αυτούς που πάλεψαν κάτω από δύσκολες συνθήκες να μας αναθρέψουν, να μας μορφώσουν, να μας παραδώσουν μια κοινωνία, έναν κόσμο που σήμερα διακυβεύεται.
Στόχος μας είναι παρά τις δυσκολίες που περνάει ο τόπος να κρατήσουμε όλες αυτές τις δομές. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε αλλά αλλοίμονο και υπολειτουργήσουν κάποιες δομές είτε αυτά είναι ΚΑΠΗ ή Παιδικοί Σταθμοί είτε Προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι.
Αποτελούν πρώτες προτεραιότητες για τον Δήμο μας και για μένα προσωπικά».
Από την πλευρά της η οπρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Δήμου Χανίων κα Χρύσα Χαριτάκη επεσήμανε: «Η Τρίτη Ηλικία είναι οι γονείς μας, οι παππούδες και γιαγιάδες μας. Αυτοί στους οποίους οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα και ό,τι θα γίνουμε στο μέλλον.
Είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, ο καθοδηγητής των επιλογών μας, ο εμπνευστής και συμπαραστάτης στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για επιβίωση. Είναι εκείνοι που έδωσαν με γενναιότητα το δικό τους αγώνα και τον κέρδισαν, κάτω από συνθήκες που ξεπερνούσαν τα ανθρώπινα όρια και αντοχές, εξασφαλίζοντάς μας τη ζωή. Ολοι αυτοί που, σήμερα, έχοντας αποσυρθεί από την παραγωγική διαδικασία -αλλά όχι και από την ενεργό δράση- βιώνουν, άλλοτε με σκληρό και μοναχικό τρόπο και άλλοτε με αγάπη, στοργή και θαλπωρή το πέρασμα από το αυτονόητο και δεδομένο που η νιότη θεωρεί, στο αβέβαιο και ανασφαλές που προοιωνίζονται από το γήρας».
«Και τούτη η γενιά της Τρίτης Ηλικίας έχει αποδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται, να προσφέρει, να διεκδικεί. Τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν καθημερινά είναι το πιο ισχυρό κίνητρο για μας. Να βελτιωθούμε, να μην επαναπαυόμαστε για να αξιωθούμε, όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της ζωής μας, να αισθανθούμε υπερηφάνεια για όσα καταφέραμε», τόνισε η κα Χαριτάκη.
«Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτουμε ο Δήμος Χανίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας συμπαραστέκεται στις ανάγκες τους είτε μέσω των εννέα ΚΑΠΗ που λειτουργούν με επιτυχία στην πόλη μας είτε μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» είτε μέσω δράσεων Κοινωνικής Πρόνοιας που έχουμε προγραμματίσει σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την καθημερινή μας επαφή και επικοινωνία», ανέφερε. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα