Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

1977: Από τη Σουηδία κατ’ ευθείαν στα Χανιά

Για την πρώτη άφιξη Σουηδών τουριστών µε οργανωµένο γκρουπ στα Χανιά, διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας πριν από 47 χρόνια.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «µε πτήση τσάρτερ, κατ’ ευθείαν από την Στοκχόλµη, έφθασαν σήµερα στις 3 τα ξηµερώµατα στην πόλη µας 120 Σουηδοί τουρίστες.
Είναι η πρώτη φορά που τουρίστες από την Σουηδία έρχονται µε οργανωµένο γκρουπ κατ’ ευθείαν πτήση στο αεροδρόµιο των Χανίων». Σύµφωνα µε το σχετικό ρεπορτάζ ‘‘ας σηµειωθή ότι η εκδροµή αυτή όπως και οι άλλες που θα επακολουθήσουν -θα επαναλαµβάνονται κάθε Παρασκευή- είναι οργανωµένες από το τουριστικό γραφείο ”Περικλής” της Στοκχόλµης, µε πρωτοβουλία και σε συνεργασία του εδώ τουριστικού γραφείου ”Α. Μανίτη – Κουτσουπάκη”’’.
Όσον αφορά το πρόγραµµα των Σουηδών τουριστών ενηµερωνόµαστε ότι ‘‘οι Σουηδοί τουρίστες θα παραµείνουν στα Χανιά για 7-14 και 21 µέρες και θα µείνουν στα ξενοδοχεία ”Σαµαριά”, ”Χανιά”, ”Μάλεµε Μπήτς” στην πόλη µας και ”Ρίθυµνα” της Ρεθύµνης. Κατά την διάρκεια της εδώ παραµονής τους, θα επισκεφθούν το Καστέλλι, την Παλιόχωρα, τον Οµαλό, και θα πραγµατοποιήσουν εκδροµές στο Ηράκλειο και την υπόλοιπη Κρήτη. Για σήµερα το πρωί, στα ξενοδοχεία όπου διαµένουν οι Σουηδοί τουρίστες, έχει προγραµµατισθεί µικρή δεξίωση για µία πρώτη επαφή και γνωριµία µε το ούζο και την τσικουδιά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα