Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κυβερνησιµότητα

Η Ν.∆., πρωτίστως ο κ. πρωθυπουργός επιστρατεύει όλο το επιτελείο της εξουσίας για να σταµατήσει η υφέρπουσα κοινωνική δυσανασχέτηση και το προφανές πολιτικό κόστος της κυβερνησιµότητος. Στόχος ν’ αντιµετωπιστούν οι Ευρωεκλογές ως εθνικές εκλογές, επιχειρηµατολογώντας υπέρ της σωτήριας επιλογής να συνεχίσει να κυβερνάται η χώρα από τους ίδιους.
Ποιος µπορεί να επηρεάζει απειλητικά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. πρωθυπουργού για την εγκληµατικότητα, την παιδεία, την υγεία, τη διαφθορά κ.α.; Η αντιπολίτευση ή µήπως η κοινωνία;
∆ύσκολο ν’ αποφανθεί κανείς θετικά ή αρνητικά υπέρ του ενός ή του άλλου.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει επίγνωση της προϊούσης φθοράς, ένεκα των πολλαπλών αντιξοοτήτων που διαβρώνουν τα πράγµατα τα οποία πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο. Επικαλείται το επιχείρηµα της σταθερότητας ως επιλογή σωτηρίας της χώρας συνάµα και της παράταξης.
Το ΠΑΣΟΚ µπορεί να γίνει το αντίπαλο δέος της Ν.∆., να ανεβάσει τα ποσοστά του και να αναδειχθεί σε ηγεµονική θέση; Λόγω της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αφελές να πιστεύεται ότι ενδέχεται να δηµιουργηθεί ένα πλειοψηφικό δηµιουργικό ρεύµα της κεντροαριστεράς.
Οι πολίτες δεν πείθονται ότι υπάρχει περίπτωση να ‘ρθουν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους, όταν βλέπουν ότι µέρα παρά µέρα µειώνονται οι κοινωνικές παροχές στην υγεία, στην παιδεία και γενικά στην εξασφάλιση σταθερότητας, ώστε οι αποδοχές τους να µη βαίνουν µειωµένης αγοραστικότητας. ∆εν πιστεύουν ότι θα βρεθούν πολιτικοί µε γνώσεις και εµπειρίες που θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν οι κίνδυνοι µιας νέας χρεοκοπίας.
Το “ψήφισε σταθερότητα” που υποδεικνύεται επιτακτικά από τη Ν.∆. τι σηµαίνει για τον απλό πολίτη; Να εγκαταλείψει τις παραγωγικές(;) του δραστηριότητες και να µετατραπεί σε φτηνό τουριστικό χειροκροτητή, να επανδρώσει τουριστικά θέρετρα για τα µεγάλα πορτοφόλια;
Ολέθρια η πτώση του µέσου όρου ανάπτυξης. ∆εν χτίζεται έτσι ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες. Πρωταγωνιστούµε από το τέλος στην κατάταξη κυβερνητικών επιδόσεων σε αρκετές δραστηριότητες κάτω από τη βάση, όπως στις παροχές και στις αµοιβές των εργαζοµένων. Στην κερδοσκοπία και στην πληθωρισµό είµαστε πρώτοι. Σκάνδαλα κακουργηµατικού χαρακτήρα, Novartis, Τέµπη κ.α. µένουν ανεξιχνίαστα και οδεύουν σε πορεία συγκάλυψης.
Ποιους να εµπιστευτούν πλέον οι πολίτες; Τα κόµµατα, τις ανεξάρτητες αρχές που είναι ο βασικός πυλώνας του κράτους ∆ικαίου και υπολειτουργούν; Ας µας εξηγήσουν οι διοικούντες εµπράκτως όχι µε παχιά λόγια σε πρωινάδικα και σε µεταµεσονύχτιες εκποµπές, αλλά και µε οµιλίες τους ενώπιον γεµάτων και όχι άδειων εδράνων του Κοινοβουλίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα