Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κάλεσμα Ανδρουλάκη σε ψήφο «αποδοκιμασίας» (φωτ.)

Κάλεσμα στους πολίτες να στείλουν «ένα διπλό μήνυμα αποδοκιμασίας, απέναντι σε ότι έχει συμβεί στον τόπο τον τελευταίο χρόνο», απηύθυνε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στα ΜΜΕ , η αποδοκιμασία αφορά « στη συγκάλυψη σοβαρών σκανδάλων, στην τραγωδία των Τεμπών, στην ακρίβεια που δεν αντιμετωπίζεται αλλά κλιμακώνεται, απέναντι σε μία οικονομική πολιτική την οποία ο κ. Μητσοτάκης τη θεωρεί επιτυχημένη».

Ο κ .Ανδρουλάκης, στις δηλώσεις του στον Δημοτικό Κήπο, σχολίασε πως «απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται μία απάντηση αποδοκιμασίας αλλά και συγχρόνως ενίσχυσης της δημοκρατικής παράταξης. Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει την επόμενη μέρα ο λαός ισχυρή σοβαρή αντιπολίτευση αλλά και μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές».,
Εν όψει των ευρωεκλογών σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση στον τόπο. Είναι ο μόνος δρόμος για να μπορεί να υπάρξει η φωνή της λογικής της προόδου απέναντι σε μία κυβέρνηση που κλιμακώνει την αλαζονεία της. Όσο η Νέα Δημοκρατία δεν νιώθει μία σοβαρή πολιτική απειλή, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν για τον ελληνικό λαό, διότι πολύ απλά δεν θα έχει προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την ακρίβεια».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνοτουρκικά, σχολιάζοντας πως «τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κύριος Μητσοτάκης τον κύριο Ερντογάν, ο Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της χώρας. Και σήμερα ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντας τη, ως μία αχρείαστη ενέργεια. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες, απέναντι σε ένα ακόμα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του παγκόσμιο πολιτισμού, μία ακόμα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κυρίου Ερντογάν και μάλιστα, όταν γνωρίζουμε ήδη τις επιπτώσεις για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί και έχουν συμβεί στην Αγία Σοφία, όταν μετατράπηκε σε τζαμί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέθεσε πως «υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα· ξαφνιαστήκαμε από αυτή την ενέργεια της Τουρκίας; Ήταν μία διακηρυγμένη πράξη από το καλοκαίρι του 2020. Τι έκανε ο κύριος Μητσοτάκης και η ηγεσία της ευρωπαϊκής ένωσης για να αποτρέψουν αυτή την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι όσο χαριεντίζονται με τον Σουλτάνο αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις, όταν προσβάλλει ανθρώπινα ανθρώπινα δικαιώματα, κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών και όταν δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η Αγία Σοφία και η Μονή της χώρας».

Ακολούθησε περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπου συναντήθηκε με πολίτες και επιχειρηματίες, ενώ θα ακολουθήσει  συνάντηση με τοπικά στελέχη του κόμματος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα