Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γνωριμία με τον κόσμο των ζώων

«Εξίσου σημαντική με την προστασία των ειδών προς εξαφάνιση είναι και η ενημέρωση του πληθυσμού για τον πλούτο του φυσικού τους περιβάλλοντος και τους τρόπους προστασίας του». Αυτό τόνισε η υπεύθυνη του προγράμματος του Συλλόγου «Αρχέλων» στην Κρήτη, Ρεγγίνα Στεφανάτου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στον χώρο των Παιδικών – Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δ. Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων, της Δ΄ και Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, αντίστοιχα.
Η κα Στεφανάτου παρουσίασε το πρόγραμμα, εστιάζοντας στα προστατευόμενα είδη και τη χελώνα Καρέττα -Καρέττα, ενώ παιδιά και συνοδοί – εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση. 
«Το μέλλον για την προστασία των απειλούμενων ειδών», σημείωσε η κα Στεφανάτου, «ανήκει σε περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, που πριν αλλάξουν τον κόσμο, θ’ αλλάξουν τη σχέση που έχει ο άνθρωπος με το περιβάλλον.
Ηταν μεγάλη μου χαρά, που οι μικρές θαλάσσιες χελώνες ενθουσίασαν τα παιδιά και τα ενημέρωσαν για τον πλούτο της περιοχής τους.
Μεγαλύτερή μου χαρά όμως ήταν, όταν συνειδητοποίησα την ενημέρωση που ήδη είχαν λάβει από τους περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους δασκάλους τους».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα