Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αγώνας δρόμου για είσπραξη οφειλών

Σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΒΑ του Δήμου Πλατανιά προκαλούν τα ανεξόφλητα χρέη δημοτών -που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ- όπως ανέφερε προχθές σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, Γιάννης Σταματάκης.
Η Δημοτική Επιχείρηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την είσπραξη των οφειλών και παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό που ανέρχεται περίπου σε 600.000 ευρώ.
Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.
Οπως επεσήμανε στα ´Χ.Ν.´ ο κ. Γιάννης Σταματάκης ´αυτή τη στιγμή έχουμε 696 καταναλωτές με Α.Φ.Μ. από τον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας που έχουν ανεξόφλητες οφειλές 262.170 ευρώ, τα οποία βεβαιώνονται άμεσα (στην Εφορία). Επίσης υπάρχουν 700 καταναλωτές χωρίς Α.Φ.Μ. πάλι από τον πρώην Δήμο Νέας Κυδωνίας με οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί προς τη ΔΕΥΑΒΑ και ανέρχονται σε 258.000 ευρώ´.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κάλεσε τους οφειλέτες να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των χρεών τους, διαφορετικά  οι οφειλές θα βεβαιώνονται στην Εφορία, ενώ η επιχείρηση είναι αποφασισμένη να φτάσει έως και τη διακοπή νερού σε όσους καταναλωτές επιμένουν να μην πληρώνουν.  
´Στο στάδιο της προγραμματικής σύμβασης που βρισκόμαστε τώρα με τη ΔΕΥΑΧ έχουμε επισημάνει ότι θα απαιτήσουμε τα χρέη και θα τα εισπράξουμε´, υπογράμμισε ο κ. Σταματάκης.
Και πρόσθεσε: ´Δεν γίνεται διαφορετικά, τίθεται θέμα επιβίωσης της ΔΕΥΑΒΑ. Δεν έχουμε δάνεια και δεν θέλουμε να πάρουμε. Θέλουμε αυτά που πρέπει να εισπράξουμε όχι για την κερδοφορία της Επιχείρησης αλλά για να τα επενδύσουμε πάλι στους δημότες – καταναλωτές της Επιχείρησης, δηλαδή λειτουργούμε ανταποδοτικά. Στόχος είναι να γίνει πλήρης απόσβεση και να υπάρχει πλήρης ύδρευση και αποχέτευση´.   


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Αγαπητοί Άρχοντες του τόπου που διαχειρίζεστε το ΝΕΡΟ, γιατί το μοσχοπουλάτε; Για να μπορέσετε να διατηρήτε τα πολυτελή γραφεία σας και το πολυπληθέστατο προσωπικό;
    Το ΝΕΡΟ είναι Δώρο Θεού, δεν το παρασκευάζετε εσείς! Οφείλετε να το παραδώσετε στους καταναλωτές στην πραγματική του αξία και όχι να κερδοσκοπείτε εις βάρος μας!
    Τί γίνεται επιτέλους με τη λίμνη της Αγιάς; Γιατί χάνεται άσκοπα τόσο νερό, τόσα χρόνια; Τί έχετε κάνει για να διορθώσετε τη ζημιά; Βρέχει – βρέχει και χιονίζει και η Αγιά νερό σκορπίζει. Πάλι εμείς θα πληρώσουμε τις ελλείψεις σας; Συνενοηθείτε επιτέλους μεταξύ σας ΔΕΥΑΧ, ΔΕΥΑΒΑ, ΟΑΔΥΚ και οργανισμοί που δεν συμμαζεύονται, για το καλό του πολίτη. Ποιος είναι ό σκοπός της ύπαρξής σας, άλλωστε;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα