Αθήνα
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα παρευρεθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. «Θα είναι παρούσα», δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφερόμενος στο πρώτο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει η Κριστίν Λαγκάρντ από την ανάληψη των καθηκόντων της στις 5 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως χθες το ΔΝΤ απηύθυνε έκκληση στην Ευρωζώνη για άμεση ανάληψη δράσης στο θέμα της Ελλάδας. Μάλιστα προειδοποίησε πως σε περίπτωση καθυστέρησης θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλος παγκόσμιος αντίκτυπος.
Σε έκθεσή του το ΔΝΤ επέκρινε τη ζώνη του ευρώ ότι δεν έχει «συνεκτικό σχέδιο δράσης» για την κρίση του δημόσιου χρέους, το οποίο θα μπορούσε να έχει μια «εντελώς απρόβλεπτη έκβαση» δεδομένων των «αδυναμιών» του τραπεζικού τομέα.
Παράλληλα, το ΔΝΤ επισήμανε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια για την υποστήριξη των πιο αδύναμων μελών της και των ακόμα αδύναμων τραπεζών.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.