31 C
Chania
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025

Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς

Αθήνα
Χωρίς νεότερα για το νέο μισθολόγιο -αφού την προώθηση της εφαρμογής του χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο Ευάγγ. Βενιζέλος- ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα με τον Σπ. Παπασπύρο και τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο, ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε γενικά τους δημοσίους υπαλλήλους ότι δεν θα αντιμετωπίσουν νέες περικοπές, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το σενάριο που έχει επιλεγεί θα είναι το ηπιότερο δυνατό για τη συντριπτική πλειονότητα των δηµοσίων υπαλλήλων και τις όποιες απώλειες του εισοδήματός τους, σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, θα υποστούν κυρίως τα «ρετιρέ».
Ο υπουργός Οικονοµικών έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της εκ νέου αποτίµησης του κόστους του νέου µισθολογίου στις συνολικές δαπάνες του ∆Δηµοσίου. Το νέο σύστηµα αµοιβών στο ∆Δηµόσιο, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός του Ιουλίου, δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν από τον Σεπτέµβριο καθώς το σχετικό νοµοσχέδιο θα τεθεί σε δηµόσια διαβούλευση προτού έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.
Με αυτά τα δεδομένα με το νέο μισθολόγιο, το οποίο όπως είπε ο κ. Ρέππας δεν θα είναι «ενιαίο», δεν θα υπάρξουν έντονες διαφοροποιήσεις στις αποδοχές της συντριπτικής πλειονότητας των δηµοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι απώλειες στις αποδοχές για τα δύο τελευταία χρόνια εκτιµάται ότι αγγίζουν το 40%.
∆Δεν θα θιγούν, µε άλλα λόγια, οι μισθοί των υπαλλήλων των οποίων τα ειδικά επιδόµατα δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ τον µήνα, των υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης και των υπαλλήλων, οι οποίοι διαθέτουν επαρκείς τίτλους σπουδών.
Το νέο µισθολόγιο θα επηρεάσει αντιθέτως τα «ρετιρέ» του ∆Δηµοσίου, τους υπαλλήλους οι οποίοι αµείβονται µε υψηλούς µισθούς λόγω των ειδικών επιδοµάτων, χωρίς η αµοιβή τους να «δικαιολογείται» από ανάλογα προσόντα και τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν αυξηµένες αποδοχές σε σύγκριση µε τους συναδέλφους τους µε τους οποίους έχουν τα ίδια προσόντα και το ίδιο αντικείµενο εργασίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα