Αθήνα
Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας επιβεβαίωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών, Εβελίνε Βίντμερ – Σλούμπφ. Διευκρίνισε, όμως, ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς προηγείται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η Ελβετίδα υπουργός δήλωσε στην εφημερίδα Aargauer Zeitung ότι οι συνομιλίες με το Βερολίνο βρίσκονται σε καλό δρόμο. ´Μίλησα την περασμένη εβδομάδα τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Καταφέραμε να λύσουμε κάποια από τα εναπομένοντα θέματα´, ανέφερε.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.