23.4 C
Chania
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025

Ναι σε έναν ευρωπαϊκό Οίκο Αξιολόγησης

Βερολίνο
´Ναι´ στη σύσταση ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης λέει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που καταλόγισε ανευθυνότητα στους τρεις μεγάλους Οίκους Αξιολόγησης στον απόηχο της επιθετικής υποβάθμισης της Πορτογαλίας.
«Οι Οίκοι πρέπει να δείξουν πιο υπεύθυνη στάση», ανέφερε από το Βερολίνο ο πρόεδρος του Eurogrοup, όπως μεταδίδει το Reuters, συνεχίζοντας τον «πόλεμο» των Ευρωπαίων αξιωματούχων με τους τρεις διεθνείς Οίκους.
Πέραν της πίεσης που ασκούν στο ευρώ, αλλά και τα προβλήματα στην απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το ελληνικό χρέος, ο φόβος της υποβάθμισης αποθαρρύνει τις χώρες από το να υιοθετήσουν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα