Αθήνα
Η σύνθεση του ΔΣ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα ανακοινωθεί έως το Eurogroup της 11ης Ιουλίου, αφού προηγηθούν συζητήσεις με την Αντιπολίτευση για τα 2 – 3 σημαντικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ταμείο, δήλωσε στο Reuters o υπουργός Οικονομικών, Ευ.Βενιζέλος. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2014
O υπουργός Οικονομικών δήλωσε σχετικά με τη σύνθεση του Ταμείου: «Χρειαζόμαστε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση» και σημείωσε πως για το θέμα θα υπάρξει ενημέρωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Ιουλίου.
Παράλληλα, όπως δήλωσε στο Reuters, με τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα, η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει επειδή αυτό είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την ίδια αλλά και για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως είπε, τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το Υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.