Aθήνα
Στην εμβάθυνση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας εστιάζει ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παραμείνει σε ύφεση για όλο το 2011, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για επιστροφή στην ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο.
«Η οικονομία προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 3,75% το 2011 και θα καταγράψει οριακή ανάπτυξη το 2012», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως η αδυναμία της οικονομίας φέτος σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας συνεπάγεται χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης -0,6%- για το 2012.
Όπως υπογραμμίζεται, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΕ, η οικονομική δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να συρρικνώνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 καθώς η επιπλέον δημοσιονομική λιτότητα και οι περιορισμοί ρευστότητας θα πλήξουν την οικονομία.
Επικαλούμενη απόψεις αναλυτών η συντάκτης των Financial Times σημειώνει πως εάν η ύφεση έχει τελικά μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ότι αναμενόταν, τότε ενδεχομένως να επιδεινωθούν περαιτέρω οι πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.