30 C
Chania
Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν

Αθήνα
Τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μετά την πάροδο της 12μηνης εφεδρείας καθώς και κατάργηση Οργανισμών, προβλέπει μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεων στην έκθεσή της για την τέταρτη αξιολόγηση του Μνημονίου, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων, η Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση της Κομισιόν σημειώνονται οι καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του μισθολογικού κόστους καθώς και στη μείωση του προσωπικού στον στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.
Στο σχετικό κεφάλαιο της έκθεσης, περιγράφεται ο θεσμός της μισθωτής εφεδρείας. Στο διάστημα των 12 μηνών της εφεδρείας, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με το 60% του αρχικού μισθού.
Μετά την πάροδο του 12μηνου, οι υπάλληλοι μπορεί να απολύονται, εφόσον οι ανασυγκροτούμενες ΔΕΚΟ και οι συγχωνευόμενοι και καταργούμενοι Οργανισμοί δεν μπορούν να τους απορροφήσουν.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους, η έκθεση αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, το οποίο αναμένεται να αρχίζει να εφαρμόζεται από τα μέσα Αυγούστου και το οποίο σταδιακά σε ορίζοντα τριετίας θα φέρει τα επίπεδα μισθών του δημοσίου σε αυτά του ιδιωτικού τομέα.
Στην έκθεση της Κομισιόν γίνεται εκτενής αναφορά στην προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει για τη μείωση του Δημόσιου Τομέα και ειδικά στις καθυστερήσεις που σημειώνονται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα