Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Προβλήματα από το ηφαιστειακό νέφος

Μπουένος Άιρες
Το γιγαντιαίο νέφος τέφρας, που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Πουγιεουέ το Σάββατο στη νότια Χιλή, βρισκόταν χθες πάνω από το Μπουένος Άιρες προκαλώντας ματαιώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια σε όλο τον νότιο κώνο της Λατινικής Αμερικής.
Η πρωτεύουσα της Αργεντινής, που το σύνολο των 62 πτήσεων του πρωινού ακυρώθηκαν χθες, είναι μακράν αυτή που έχει πληγεί περισσότερο. Άλλες τριάντα πτήσεις ακυρώθηκαν στο Μοντεβίδεο, 16 στο Σαντιάγο και δέκα στη Βραζιλία.
Στο Μπουένος Άιρες, το νέφος βρίσκεται σε ύψος 5.000 μέτρων και δεν ήταν ορατό από τους κατοίκους του, που απόλαυσαν μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα. Αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αιωρούμενη τέφρα από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγιεουέ θα μπορούσε να βλάψει τις τουρμπίνες των αεροσκαφών.
Για τον ίδιο λόγο, όλες οι πτήσεις προς το Μπουένος Άιρες και το Μοντεβίδεο καθώς και τρεις πτήσεις προς το Σάου Πάουλου ακυρώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαντιάγο, σύμφωνα με τον αερολιμένα της χιλιανής πρωτεύουσας. Τριάντα πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ανεστάλησαν χθες το πρωί στο Μοντεβίδεο, πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, κοντά στο Μπουένος Άιρες. Τουλάχιστον 14 πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Carrasco ακυρώθηκαν, όπως και ένας παρόμοιος αριθμός πτήσεων που επρόκειτο να φθάσουν εκεί.
Οι ακυρώσεις αφορούν ειδικότερα πτήσεις από και προς το Ροζάριο, (Αργεντινή), το Μπουένος Άιρες, το Σάου Πάουλου, τη Λίμα και το Σαντιάγο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα