Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών

Την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολείων εξέφρασαν χθες με συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, εκπαιδευτικοί των Χανίων.
´Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων, αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, έχουν διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε συγχωνεύσεις σχολείων, όταν αυτές γίνονται για οικονομικούς λόγους και όταν γίνονται και δεν προκύπτουν οφέλη για την τοπική κοινωνία και τα παιδιά μας´, τόνισε σε δήλωσή του  ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων, Νεκτάριος Πετράκης.
Ο κ. Πετράκης πρόσθεσε ακόμα ότι ´η συγχώνευση ολιγοθέσιων σχολείων μπορεί να φαίνεται ότι είναι απολύτως λογική, επειδή αφορά μικρό αριθμό μαθητών, όμως, σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Το γεγονός ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας, εάν υπάρχουν παιδαγωγικά οφέλη να τα αναδείξει στις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε να υπάρχει μία αποδοχή, το συμφέρον των παιδιών αυτό επιβάλλει, είναι αυτό που πρωτίστως δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε συγχωνεύσεις, οι οποίες δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στα ήδη προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση´.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ´εμείς διεκδικούμε για κάθε ολιγοθέσιο σχολείο πλήρη εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και είναι δεδομένο ότι, αφού το οικονομικό δεν μας ενδιαφέρει, θεωρούμε ότι το κράτος έχει τη συνταγματική υποχρέωση να καλύψει τα όποια οικονομικά κόστη προκύπτουν, από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι με τα παιδαγωγικά κριτήρια έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό και  έχουμε πάρει την καλύτερη απόφαση´.
´Οχι στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, να μην κλείσει κανένα σχολείο´, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης, ενώ τονίζει ότι ´η κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση ενώνει μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές και φοιτητές και μας καλεί να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα μέτρα του Υπουργείου για τις καταργήσεις σχολείων. Να μπει φραγμός στο λεγόμενο νέο σχολείο´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα