Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΖΩ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.  Αγοράζω τοπικά προϊόντα. Στηρίζω τις τοπικές επιχειρήσεις. Σε πρώτο ενικό πρόσωπο. Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει τρόπο ζωής. Από σήμερα. Αν δεν το έκανε από χθες. Αύριο θα είναι αργά.
ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ λίγα ευρώ Χριστούγεννα να κάμω/ Χριστέ μου οι κατάρες μου αχ να μην πέσουν χάμω. Περισσεύει ο θυμός κι η αγανάκτηση για την περικοπή του δώρου. Αυτόν τον θυμό κι αυτήν την αγανάκτηση εκφράζει ο μαντιναδολόγος μας. Επί παντός επιστητού ο Ηλίας ο Σταματάκης!
ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΙΜΙΚΕΣ κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ψηφίστηκε, όπως ψηφίστηκε, τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός. Αναμένεται να ψηφιστεί, για να είμαι ακριβής, δεδομένου ότι τα ´πεταχτά´ γράφονται πολλές ώρες πριν.
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ! Σύντομο ανέκδοτο. Τα πράσινα άλογα. Ενα δεύτερο σύντομο ανέκδοτο. Ο προϋπολογισμός και τα πράσινα άλογα. Ενα τρίτο όχι και τόσο σύντομο ανέκδοτο.
ΣΕ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ που κάνει η ηλεκτρονική (μόνο τώρα πια) εφ. ´Το Βήμα´ οι μισοί πιστεύουν ότι η επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ και τέως υπουργού Κ. Χατζηδάκη είναι βαρβαρότητα που μας γυρνά στον νόμο του Λυντς και απειλεί τη δημοκρατία και οι άλλοι μισοί ότι είναι δικαιολογημένη γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Ω καιροί, ω ήθη!
ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. Λυντσάρισμα ή κατ? ευφημισμό Νόμος του Λυντς ή Λύντσειος νόμος (el.wikipedia.org) ονομάζεται η συνοπτική διαδικασία που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ κατά την οποία ο όχλος προβαίνει αμέσως και χωρίς καμιά νομική διατύπωση στην εκδίκαση εγκληματία καθώς και στην άμεση και επί τόπου εκτέλεση του ενόχου.
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ είμαι στην παρένθεση. Από τον γαιοκτήμονα W. Lynch (1712 – 1820) πιθανολογείται (el.wikipedia.org) ότι προήλθε το όνομα αυτής της τιμωρίας. Αυτός οργάνωσε παράνομες ομάδες με σκοπό την άμεση τιμωρία με εκτέλεση των εγκληματιών και ιδιαίτερα των συμπαθούντων τους Αγγλους κατά την Αμερικανική Επανάσταση. Κλείνω την παρένθεση.
ΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ της σπουδαίας ελληνίστριας και ακαδημαϊκού Ζακλίν ντε Ρομιγί ήταν μεγάλη απώλεια για τη Γαλλία, όπως δήλωσε η ισόβια γραμματέας της Γαλλικής Ακαδημίας Ελεν Καρέρ ντ? Ανκός καταλαβαίνεις τι ήταν για την Ελλάδα! Από τον φίλο μου τον γερω-δάσκαλο, που, ειρήσθω εν παρόδω, πιστεύει ότι υπάρχουν ξένοι που είναι πιο Ελληνες απ? τους Ελληνες, έχοντας πατρίδα τους την ελληνική γλώσσα.
ΕΔΩ ΕΧΑΣΑΝ την μπάλα στον Παναθηναϊκό, δεν θα χάσουν τους προέδρους και τους παραπροέδρους τους! Τι χαιρεκακία κι αυτή, Θεέ μου από έναν Αεκτζή!
ΤΗΣ ΕΤΑΞΕ λαχνούς με πετραχείλια. Αν ο Καραϊσκάκης ζούσε σήμερα θα έτριζαν τα κόκαλά του. Παρόλο που ο γέρος ήταν τυφλός, άκουσε τα πάντα. Τα τρία τελευταία μαθητικά μαργαριτάρια απ? αυτά που μου έστειλε ο δημοσιογράφος Κώστας Μπετινάκης. Αν έχει κι άλλα ο… μπαξές σου, Κώστα, στείλε! Αρέσουν!
´[…] Και μέσα στο βοριά είσαι ωραία./ Οι άνεμοι όλοι σε γνωρίσανε,/ όλους τους ένιωσες κι οι αύρες/ οι πιο λεπτές σε διαπεράσανε,/ παράπονο δεν έχεις, ας απόμεινες ξεφυλλιασμένη/ Κι αν δεν κινήσουν οι χυμοί μες στο κορμί σου/ η περηφάνια σε φυλάγει να μην πέσεις/ το σχήμα μου, με τα κλαδιά στραμμένα προς τον ουρανό/ δε θα το χάσεις./ Κισσοί θα ανεβούνε να σε ντύσουνε/ και στις κληματαριές θα δώσεις τα κλαδιά σου/ για ν? ακουμπήσουν το σταφύλι τους´.
Από το ποίημα της Βικτωρίας Θεοδώρου ´Λευκά´.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα