Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ταξίδι ταλαιπωρίας από Χανιά – Πάτρα

Κύριε  διευθυντά,
διάβασα στο φύλλο, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, της εφημερίδας σας το άρθρο  μια ´Ξεχασμένη φοιτήτρια´ και νομίζω ότι είναι καιρός να αλλάξουν τα ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης την απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους επιβάτες που επιλέγουν τα ΚΤΕΛ ως μέσον μετακίνησης.
Μια παραπλήσια ιστορία με της φοιτήτριας είναι και η δική μου που επέλεξα να μην τη δημοσιοποιήσω στην ώρα της μια και υπέθεσα πως ήταν τυχαίο γεγονός αλλά όπως φαίνεται είναι πάγια τακτική του ΚΤΕΛ να εγκαταλείπει τους επιβάτες του… Στις αρχές Μαΐου του 2010 έκλεισα εισιτήριο για Πάτρα με τα ΚΤΕΛ στις 21/5/2010 προκειμένου να ταξιδέψω στη συνέχεια για την Ιταλία με τα SUPERFAST στις 22 Μαΐου 2.30 μ.μ.
Η αναχώρηση από την αφετηρία των ΚΤΕΛ ήταν στις  21 Μαΐου στις 7 το απόγευμα. Την ώρα φόρτωσης της αποσκευής μου ρώτησα τον οδηγό του ΚΤΕΛ για την ώρα αναχώρησης του λεωφορείου από το λιμάνι του Πειραιά και η απάντηση ήταν 6 ακριβώς. Μετά την αναχώρηση του πλοίου ´Ελυρος´ από το λιμάνι της Σούδας ο πλοίαρχος ανακοίνωσε ως προβλεπόμενη ώρα άφιξης του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά τις 5.30 το πρωί της 22ης/5-2010.
Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι στις 5 το πρωί της 22-5-2010 και εξήγγειλαν από τα μεγάφωνα του πλοίου την άφιξη του πλοίου και την έναρξη αποβίβασης. Ήμουν από τους πρώτους που αποβιβάστηκαν από το πλοίο στις 5.15 ήμουν στην αποβάθρα ψάχνοντας το λεωφορείο που είχε ´όπως το συνηθίζουν´ αποχωρήσει και μαζί με εμένα είχε αφήσει και άλλη επιβάτη, η οποία έψαχνε το πούλμαν του ΚΤΕΛ.
Και από αυτό το σημείο ξεκινάει η απίστευτη ταλαιπωρία μας και το κυνήγι των βαλιτσών μας, μιας και το πούλμαν είχε τελικό προορισμό τα Γιάννενα, παράλληλα με την αγωνία αυτή ψάχναμε και τρόπο να φτάσουμε στον προορισμό μας η κυρία Ευσεβία Ζουριδάκη στην Κόρινθο και εγώ να προλάβω το πλοίο που αναχωρούσε όπως προανέφερα στις 2.30 μ.μ. για Ancona.
Μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα στο ΚΤΕΛ Χανίων και στον οδηγό του λεωφορείου καταφέραμε να παραλάβουν οι οικείοι της τη βαλίτσα της στην Κόρινθο και η δική μου να αφεθεί στην Πάτρα μέχρι να την παραλάβω όταν έφτασα στη 1.30 το μεσημέρι μετά από ένα ταξίδι με προαστιακό ταξί και το ΚΤΕΛ Αχαΐας.
Τα ερωτήματα που θέτουμε προς την εταιρεία είναι:
Τα εισιτήρια έχουν ονοματεπώνυμο για ποιο λόγο;
Υπάρχει υποχρέωση σεβασμού του ΚΤΕΛ προς τους επιβάτες του;
Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Δέσποινα Κυριαζή,
αρχιτέκτων μηχανικός

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα