Τουλάχιστον 5 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σήμερα όπως όλα δείχνουν από τον ίδιο δράστη στη βορειοδυτική Φιλαδέλφεια (ανατολικές ΗΠΑ) μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 6ABC.
“Πέντε νεκροί, δύο στο Λαντσντέιλ, δύο στο Λόουερ Σάλφορντ και ένας στο Σούντερτον” ανέφερε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter το Montco Alert, μια υπηρεσία της κομητείας του Μοντγκόμερι που ειδοποιεί τους πολίτες για ανακοινώσεις από την αστυνομία, την πυροσβεστική για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Διευκρίνισε ότι ο ύποπτος στη συνέχεια έχει ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στο Σάουντερτον, μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 56 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας.
Η αστυνομία, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.
Οι δρόμοι έκλεισαν στην περιοχή του Σάουντερτον και ομάδες επέμβασης της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.
Όπως μετέδωσε το 6ABC, ο δράστης είναι ένας πρώην στρατιωτικός.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.