Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Από την Γραμματεία του Νομαρχιακού Συμβουλίου ανακοινώνεται
ότι της κοινοποιήθηκαν μετά από αποφάσεις του νομάρχη Χανίων:
Α) Οι εγκρίσεις των Περιβαλλοντικών Όρων των παρακάτω έργων:
1. Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στην περιοχή Καρβουνόλακκος ? Βατόλακκος, με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Μουσούρων Ν. Χανίων.
2. Λειτουργία υφιστάμενης τουριστικής μονάδας τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 2 αστέρων, με την επωνυμία “CASTLE SUITES I” δυναμικότητας 127 κλινών που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Πλατανιά του Δήμου Πλατανιά, ιδιοκτησίας της «ΑΦΟΙ ΣΧΕΤΑΚΗ Α.Ε.».
3. Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά συστήματα ονομαστικής εγκατεστημένης ισχύος 80 kwp, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Σφακιανάκης ? Ραϊσάκης Ε.Ε.», στη θέση «Καμηλιανά» που βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού Καμηλιανά περιοχή, του Δ.Δ/τος Βλάτους, του Δήμου Ιναχωρίου Ν. Χανίων.
4. Εγκατάσταση και λειτουργία Αρτοποιείου, ιδιοκτησίας «Πινακουλάκης Μάρκος ? Νιωτάκη Στυλιανή Ο.Ε.», που βρίσκεται στην περιοχή του κόμβου Ταυρωνίτη εκτός ορίων του οικισμού Δέμπλα του Δήμου Βουκολιών, του Ν. Χανίων.
5. Λειτουργία του Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων με την επωνυμία «Νικολιδάκη Νίκη» που βρίσκεται επί της Λ. Καζαντζάκη 21 εντός των ορίων του οικισμού Βαμβακόπουλου του Δήμου Θερίσου.
6. Λειτουργία του συνεργείου επισκευής και συντήρησης ηλεκτρικών συστημάτων και λοιπών οργάνων αυτοκινήτων (Ηλεκτρολογείο) ιδιοκτησίας Κων/νου Μπλαβογιλάκη σε υφιστάμενο ισόγειο κατάστημα σε οικόπεδο επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων ? Ρεθύμνου, εντός του σχεδίου πόλεως Καλυβών και εντός του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αρμένων Ν. Χανίων.
7. Βελτίωση νότιου τμήματος αγροτικής οδοποιίας Δήμου Βουκολιών, που βρίσκεται εκτός των ορίων των οικισμών Πολεμάρχι ? Χρυσαυγή ? Νεριανά ? Γαβαλομούρι ? Καφούρος του Δήμου Βουκολιών με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Βουκολιών Ν. Χανίων.
8. Λειτουργία συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών μερών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του Χαράλαμπου Πετράκη του Γεωργίου, στο ισόγειο διώροφης οικοδομής επί της οδού Αγίας Μαρίνας 2 σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης και επί του Ο.Τ.Γ. 1420 του Δήμου Θερίσσου του Ν. Χανίων.
9. Λειτουργία συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών και ηλεκτρικών μερών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της επιχείρησης με την επωνυμία «ΧΑΝΙΑ ΚΑΡΣ & ΤΡΑΚΣ Ε.Π.Ε.» επί της οδού Μουρνιών 32, σε υφιστάμενο κτίριο σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 715 του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου του Ν. Χανίων.
10. Λειτουργία του Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων ιδιοκτησίας του Χαράλαμπου Γεωργιλάκη που βρίσκεται σε οικόπεδο εντός οικισμού στο Δ.Δ. Βάμου του Δήμου Βάμου.
11. Λειτουργία ελαιουργείου εγκατεστημένης ισχύος 124,54 KW, της εταιρείας «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «ΕΛΒΑ Α.Ε.» που βρίσκεται στη θέση «ΣΥΚΟΛΙΑ» εκτός ορίων οικισμού Δαράτσου του Δ. Ν. Κυδωνίας και Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και παραπροϊόντων του που βρίσκεται στη θέση «ΠΕΣΕΣ» εκτός ορίων οικισμού Βαρυπέτρου του Δήμου Θερίσου.
12. Λειτουργία συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, ιδιοκτησίας του Γεωργίου Παρτσαλάκη που στεγάζεται στο ισόγειο υφιστάμενης οικοδομής επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 38, επί του Ο.Τ. 131 εντός σχεδίου πόλεως Χανίων.
13. Λειτουργία συνεργείου επισκευής και συντήρησης μηχανικών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, της επιχείρησης Ε. Καπενεκάκης ? Ι. Φιωτάκης Ο.Ε. που στεγάζεται στο ισόγειο υφιστάμενης οικοδομής επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη 37, επί του Ο.Τ. 134 εντός σχεδίου της πόλεων Χανίων.
14. Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δήμου Φρε Ν. Χανίων.
15. Βελτίωση υπαρχόντων οδών εντός υφιστάμενου πολεοδομικού σχεδίου περιοχής Παρηγοριάς Δήμου Θερίσου Ν. Χανίων, που βρίσκεται εντός της πολεοδομικής ενότητας «Παρηγοριά», με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Θερίσου Ν. Χανίων.
16. Λειτουργία Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων ιδιοκτησίας Νεκταρίας Τακτικάκη που βρίσκεται σε οικόπεδο εκτός οικισμού στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου (πρώην Κοινότητα Γραμβούσας) του Δ. Κισάμου του Ν. Χανίων.
17. Βελτίωση ? ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων εντός του αναδασμού Βουτάς ? Σκλαβοπούλας του Δήμου Πελεκάνου, με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Πελεκάνου Ν. Χανίων.
18. Λειτουργία Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής εγκατεστημένης ισχύος 12,15 KWκινητήρια και 39,50 KW θερμική, ιδιοκτησίας ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που βρίσκεται στην οδό Σαμιωτάκη 14, εντός σχεδίου πόλεως Λενταριανών στο Ο.Τ. 843 του Δήμου Χανίων Ν. Χανίων.
19. Μετεγκατάσταση και λειτουργία Επαγγελματικού Εργαστηρίου Κατασκευής Κεριών, ιδιοκτησίας Φορτσάκη Γεωργίου, που βρίσκεται στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, στο κτίριο Χ7, αρ. 23, στο Δ.Δ. Τσικαλαριών του Δήμου Σούδας του Ν. Χανίων.
20. Εγκατάσταση και λειτουργία Βιοτεχνίας ζαχαροπλαστικής και παγωτού, ιδιοκτησίας «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΦΟΙ ΚΛΙΜΑΤΣΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που πρόκειται να κατασκευαστεί εκτός ορίων του οικισμού Βαρύπετρο στη θέση Λειβάδια, του Δ.Δ. Βαρυπέτρου, του Δ. Θερίσου του Ν. Χανίων.
Β. Η Ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων των παρακάτω έργων:
1. Λειτουργία Τουριστικής Μονάδας επιπλωμένων διαμερισμάτων 2 αστέρων και αύξηση της δυναμικότητας από 56 κλίνες σε 70 κλίνες, που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως Καστελίου στο Ο.Τ. Γ. 128 του Δήμου Κισάμου, ιδιοκτησίας Χουδαλάκη Δημητρίου.
2. Αλλαγή διαρρύθμισης για τη λειτουργία βιοτεχνίας ζαχαροπλαστικής ιδιοκτησίας «Τίτος Φουρφουράκης & ΣΙΑ Ε.Ε.» που βρίσκεται στην περιοχή του κόμβου Ταυρωνίτη εκτός ορίων του οικισμού Δέμπλα, του Δήμου Βουκολιών Ν. Χανίων.
3. Λειτουργία ελαιουργείου ιδιοκτησίας Καπετανάκη Μαργαρώς, που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Καθιανά του Δ. Ακρωτηρίου Ν. Χανίων.
4. Λειτουργία Βιοτεχνίας Ξυλουργείου ? Επιπλοποιίας και Βαφής των παραγόμενων προϊόντων, ιδιοκτησίας «ΛΕΛΕΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», που βρίσκεται στη θέση Αγκαραθές εκτός των ορίων του οικισμού Κάστελος του Δ. Γεωργιούπολης Ν. Χανίων.
5. Λειτουργία μονάδας αρτοποιείου και αλλαγή θέσεως δεξαμενής υγραερίου, ιδιοκτησίας Νικολακάκη Εμμανουήλ, που βρίσκεται εκτός σχεδίου στο Δ.Δ. Νεροκούρου του Δ. Ελ. Βενιζέλου του Ν. Χανίων.
Γ. Η Τροπ/ση της έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων
των παρακάτω έργων:
1. Της με αρ. πρωτ. 9666/2009 Απόφασης Νομάρχη Χανίων Ε.Π.Ο. για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά συστήματα ονομαστικής εγκατεστημένης ισχύος 80 kwp, λόγω αλλαγής τοποθέτησης και του ύψους των Φ/Β στο συγκεκριμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Οικονομάκης Π. ? Καρμπαδάκης Γ. ? Σινάνης Γρ. Ο.Ε. (Δ.Τ. Φωτόνιο Ενεργειακή).», που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Βρουλέ», εκτός των ορίων του οικισμού Βρύσες του Δ.Δ/τος Βρυσών του Δήμου Κρυονερίδας Ν. Χανίων.
2. Της με αρ. πρωτ. 583/2007 Απόφασης Νομάρχη Χανίων Ε.Π.Ο. για τη λειτουργία τουριστικής μονάδας επιπλωμένων διαμερισμάτων 2 αστέρων με την επωνυμία «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Ι», λόγω αύξησης της δυναμικότητας από 81 κλίνες σε 86 κλίνες, που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Αγία Μαρίνα του Δήμου Ν. Κυδωνίας, ιδιοκτησίας της εταιρείας “GEE DEE?S A.E.”, με υπεύθυνο τον κ. Γ. Δημόπουλο.
3. Της με αρ. πρωτ. 584/2007 Απόφασης Νομάρχη Χανίων Ε.Π.Ο. για τη λειτουργία τουριστικής μονάδας επιπλωμένων διαμερισμάτων 2 αστέρων με την επωνυμία «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΙΙ», δυναμικότητας 65 κλινών, λόγω προσθήκης υπόγειου χώρου στον οποίο εντάσσονται το μηχανοστάσιο της κολυμβητικής δεξαμενής και αποθηκευτικοί χώροι, που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Αγία Μαρίνα του Δήμου Ν. Κυδωνίας, ιδιοκτησίας της εταιρείας “ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ A.E.”, με υπεύθυνο τον κ. Γ. Δημόπουλο.
4. Της με αρ. πρωτ. 3081/2010 Απόφασης Νομάρχη Χανίων Ε.Π.Ο. για το υφιστάμενο έργο «Παράκαμψη Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Ροτόντας) από επαρχιακή οδό έως οικισμό Επισκοπής του Δήμου Κολυμβαρίου», λόγω αλλαγής της διατομής του δρόμου που βρίσκεται εν μέρει εντός και το υπόλοιπο τμήμα εκτός των ορίων του οικισμού Επισκοπής του Δήμου Κολυμβαρίου με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης τον Δήμο Κολυμβαρίου Ν. Χανίων.
5. Της με αρ. πρωτ. 4315/2009 Απόφασης Νομάρχη Χανίων Ε.Π.Ο. για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά συστήματα ονομαστικής εγκατεστημένης ισχύος 80 kwp, λόγω αύξησης των τ.μ. του συνολικού ακινήτου, ιδιοκτησίας ΦΕΓΓΗ Α.Ε., στη θέση «Σπηλιάρι» του Δ.Δ. Φρε και εκτός των οικισμών του Δ. Φρε Ν. Χανίων.
6. Τυποποιητηρίου ελαιολάδου, λόγω προσθήκης δραστηριότητας, σε υφιστάμενο ελαιουργείο ιδιοκτησίας Αγροτικού Ελαιουργικού Συν/σμού Ξαμουδοχωρίου ? Κυπάρισσου, που βρίσκεται εντός ορίων του οικισμού Ξαμουδοχώρι, του Δήμου Πλατανιά Ν. Χανίων.
7. Βιοτεχνίας κατασκευής σωληνοεξαρτημάτων και εμπορίας ειδών άρδευσης ? λόγω κτιριακής και μηχανολογικής επέκτασης ? ιδιοκτησίας «Αφοι Παπαγιαννάκη Ο.Ε.» που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Βαμβακόπουλου του Δήμου Θερίσου Ν. Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα