Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

1979: Μεγάλη απάτη στο Πολεοδομικό Ηρακλείου

43 χρόνια πριν και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της 5ης Ιουνίου 1979 στο Ηράκλειο είχε αποκαλυφθεί σκάνδαλο με την έκδοση πλαστών αδειών από την Πολεοδομική Υπηρεσία.
Αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «Μεγάλης εκτάσεως απάτη που αφορά την παράνομη έκδοση οικοδομικών αδειών αποκαλύφθηκε στο Πολεοδομικό Γραφείου Ηρακλείου.
Οι άδειες που υπολογίζονται σε 100 περίπου υποβλήθηκαν στο Πολεοδομικό Γραφείο μετά την απόφαση για τη μείωση των συντελεστών δόμησης του Ηρακλείου με προχρονολογημένες ημερομηνίες, πλαστογράφηση των βιβλίων πρωτοκόλλου και των άλλων επίσημων εγγράφων, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι τους να οικοδομούν με τους παλιούς συντελεστές δόμησης και να κερδίζουν ορόφους.
Την αποκάλυψη της απάτης έκανε με μυστική και αστραπιαία έφοδό του στο Πολεοδομικό ο εισαγγελέας Ηρακλείου κ. Γεώργιος Ζορμπάς. Η έρευνα έγινε ύστερα από ασαφείς πληροφορίες που μιλούσαν για την «κομπίνα». Με τον έλεγχο των εγγράφων πρωτοκόλλου και του αρχείου αποκαλύφθηκε η απάτη. Κατασχέθηκαν πολλά έγγραφα και φάκελλοι αδειών, άλλες από τις οποίες έχουν εκδοθεί και άλλες όχι.
Στην υπόθεση φαίνονται αναμεμιγμένοι μικροί και μεγάλοι αρμόδιοι του Πολεοδομικού Γραφείου….»
Στην συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Υστερα από ενέργειες της Νομαρχίας Ηρακλείου έφθασαν από την Αθήνα δύο επιθεωρητές του υπουργείου Δημοσίων Εργων οι οποίοι εξέτασαν την κατάτασταση.
Αν και η έρευνα τελείωσε το Σάββατο δεν έγινε γνωστό ποιό ήταν το συμπέρασμά τους…»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα