Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μεγάλη ικανοποίηση για την παραμονή!

Η λέξη “ικανοποίηση” περιγράφει σε απόλυτο βαθμό το συναίσθημα που διακατέχει όλους στον Πλατανιά, ξεκινώντας από τη διοίκηση και καταλήγοντας στους ποδοσφαιριστές, για το γεγονός της παραμονής της ομάδας στη Super League.
Μια παραμονή που φάνηκε μεν να εξελίσσεται σε υπόθεση περίπλοκη όταν άλλωστε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική -διότι αυτή είναι και η πραγματικότητα κιόλας- κρεμόταν σε μια κλωστή, όμως η αλήθεια είναι πως το τοπίο άρχιζε να ξεκαθαρίζει και εν πολλοίς να διαλευκαίνεται μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και απλά επισφραγίστηκε με το τρίποντο επί του Λεβαδειακού.
Στον Πλατανιά είναι λοιπόν ευτυχισμένοι, διότι επί της ουσίας η ομάδα αφενός σώθηκε, που ήταν ο βασικός και πρωτεύον στόχος κι αφετέρου το έπραξε χωρίς να χρειαστεί να της βγει η… γλώσσα έξω. Ομολογουμένως, πρόκειται για μία παραμονή που εξασφαλίστηκε με κόπο μεν και με σκληρές δοκιμασίες αλλά και που εν τέλει ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι ίσως προμηνυόταν ή διέβλεπαν αρκετοί είτε πριν ξεκινήσει η σεζόν είτε κατά την εξέλιξή της…
Σε επίπεδο διοίκησης εισπράξαμε αυτή την ικανοποίηση, που μπορεί να γραφτεί και ως… ευτυχία για το γεγονός ότι η ομάδα πάνω απ’ όλα στάθηκε αξιοπρεπώς τερματίζοντας εξάλλου στην 8η θέση της βαθμολογίας που για την ακρίβεια όμως είναι η 9η διότι ως γνωστόν, σε τελικές βαθμολογίες, δεν μετράνε και δεν υπολογίζονται οι ισοβαθμίες.
Χαρούμενοι αισθάνονται λοιπόν όλοι, όσοι εν πάση περιπτώσει αποτέλεσαν φέτος την ομάδα του Πλατανιά και από λίγο έως πολύ έβαλαν το λιθαράκι τους έτσι ώστε να είχε αυτή την αξιόλογη, την θαυμαστή πορεία στο πρωτάθλημα…  

ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Στον Αναστασιάδη η ιδέα του φιλικού…
Χρειάζονταν τα φώτα του Πλατανιά σχετικά με το φιλικό που αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο με την Επισκοπή έτσι ώστε να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες και αυτό εν τέλει συνέβη. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, το οποίο δοκιμάζεται σκληρά τούτη την περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης… Απάντηση ´υπάρχει´ και στην τιμή των εισιτηρίων που στο σύνολό τους θα κοστίζουν 5 ευρώ ενώ στη 1:30 το μεσημέρι, εκπρόσωπος από τον Πλατανιά και το Ίδρυμα θα βρεθούν στο ξενοδοχείο ´AKALI´ έτσι ώστε να παραθέσουν συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα και ζητώντας την ευαισθητοποίηση και την συνδρομή του φίλαθλου κόσμου σε αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που παίρνεται.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ιδέα για τη διεξαγωγή φιλικού για φιλανθρωπικό σκοπό ανήκει αποκλειστικά στον Άγγελο Αναστασιάδη, που αφού ήρθε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Πλατανιά και η οποία φυσικά ήταν απόλυτα σύμφωνη αλλά και την Εκκλησία, αποφασίστηκε αυτό το παιχνίδι να γινόταν με το τέλος του πρωταθλήματος. Έτσι κι αφού το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ήταν το τελευταίο της σεζόν κι αφού επίσης η Επισκοπή δέχτηκε μετά χαράς την πρόταση του Πλατανιά, το φιλικό γίνεται αύριο και ώρα 6 στα Περβόλια.

Τιμή σε Τζιοβάνι το απόγευμα από την ΠΕΦΟ
Μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία θα υπάρξει σήμερα στην ΠΕΦΟ Χανίων, καθώς στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να τιμηθεί ο Τζιοβάνι που ως γνωστόν είχε σπουδαία θητεία έξι ετών με τον Ολυμπιακό. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι πως ο Βραζιλιάνος έρχεται στα Χανιά, έχοντας αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε από την τοπική Λέσχη φίλων του Ολυμπιακού, που σκοπεύει να του δωρίσει παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι που θα φέρει το έμβλημα της ΠΕΦΟ αλλά και κρητικό μαντίλι!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την επίσκεψη του Τζιοβάνι στην ΠΕΦΟ που βρίσκεται στην οδό Κισάμου ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο AKALI, όπου αναμένεται να βρεθεί πολύς κόσμος από οπαδούς των ´ερυθρόλευκων´ και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του βραζιλιάνου που φέρει ως τίτλο: “Ο Θρύλος-Η αυτοβιογραφία μου” και ήταν ένας βασικός λόγος για την απόφαση του ερχομού του στα Χανιά.
Ο Τζιοβάνι, όπως έγινε γνωστό, θα συνοδεύεται από τον φίλο του Λουτσιάνο, τον δημοσιογράφο Θανάση Ασπρούλια, τη σύζυγό του, καθώς και τον συγγραφέα του βιβλίου του, Αλέξανδρο Λοθάνο.
Να σημειωθεί ότι ο Τζιοβάνι στις 378 σελίδες του βιβλίου του περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις πιο σπουδαίες στιγμές της ζωής του, κάνοντας αναδρομή στα παιδικά του χρόνια, στην πορεία που είχε με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και βέβαια αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος στην μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό και στα έξι μαγικά χρόνια που έζησε στον Πειραιά…

Ανοίγουν τα κυλικεία των Περιβολίων για χάρη του φιλικού!
Ικανοποίηση υπάρχει και για την ανταπόκριση που υπήρξε στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Τα άτομα μπορεί να μην ήταν μίνιμουμ τα 50 που θα δικαιούνταν δωρεάν είσοδο στο ματς, αλλά τα μισά σχεδόν, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά και έχει σημασία η ´κίνηση´, η πρωτοβουλία που εν προκειμένω ήταν κοινή από Super League, τον Πλατανιά και το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ´Άγιος Γεώργιος´.
Είναι πολύ πιθανό ειδικά για τον ιερό σκοπό που διεξάγεται το αυριανό παιχνίδι με την Επισκοπή να ανοίξουν τα κυλικεία του γηπέδου Περιβολίων, όπου τα έσοδα επίσης, θα διατεθούν στο Αννουσάκειο Ίδρυμα.
Για όποιους αναρωτιούνται, τα αποδυτήρια του Πλατανιά παρουσίαζαν ήπια εικόνα μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν μεν ικανοποιημένοι για το στόχο της παραμονής αλλά… μέχρι εκεί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα