Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ζοφερό το κλίμα

Στον Πλατανιά προσπαθούν αυτή τη στιγμή να… συνέλθουν από το σοκ, διότι περί τέτοιου πρόκειται, της απρόσμενης και πέρα από κάθε λογική, ήττας που υπέστη η ομάδα με αυτό το απίστευτο 5-0. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ίσως για πρώτη φορά φέτος, προέκυψε να υπάρχει αδυναμία διαχείρισης της κρίσεως όπως η συγκεκριμένη που προκύπτει μετά από μία τόσο μεγάλης σε έκτασης σκορ ήττας.
Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι λίγο ή πολύ σωσμένη, στην περίπτωση φυσικά που τα πράγματα πάρουν τη  φυσιολογική τροπή όσον αφορά την τιμωρία της ΑΕΚ κι όμως στον Πλατανιά επί της ουσίας δεν μπορούν να χαρούν αυτή την επιτυχία, που είναι να διερωτάται κανείς αν είναι πράγματι επιτυχία ή αποτελεί… αποτυχία της ΑΕΚ που δεν άφησε, οι οπαδοί της δηλαδή, να φτάσουν τα πράγματα μέχρι την τελευταία αγωνιστική και να ξεκαθάριζε τότε το τοπίο.  
Αυτό που ενοχλεί είναι η έκταση του σκορ στη Βέροια αλλά και η εντύπωση που έδιναν με την απόδοσή τους οι παίκτες του Πλατανιά ότι ήταν σα να μην τους ενδιέφερε το παιχνίδι. Για την ακρίβεια, η εικόνα που έδιναν ήταν πως εν πολλοίς είχαν καθαρίσει το θέμα της παραμονής τους και έπαιζαν λες και ήταν αδιάφοροι. Όταν όμως το σκορ ανέβηκε και ´κλείδωσε´ σε αυτά τα δυσθεώρητα ύψη, κανείς, μεταξύ άλλων και οι ίδιοι οι παίκτες, δεν μπορούσε να πιστέψει πώς συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά και πώς επετράπη στη Βέροια να φτάσει σε μία τέτοια επιτυχία. Όπως επίσης ενοχλεί ότι η εντύπωση που είχαν δώσει τις προηγούμενες μέρες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, ήταν πως θα ´χτυπούσαν´ το παιχνίδι και μάλιστα θα… εκδικούνταν για την περσινή ήττα με το ίδιο σκορ από τη Βέροια, αλλά στην πορεία, δηλαδή στον αγώνα, φάνηκαν “άλλα”…
Τέλος πάντων, η ομάδα θα επιδιώξει αυτή τη στιγμή να ηρεμήσει, βασικά να δει πώς θα εξελιχτούν και θα διαμορφωθούν τα πράγματα όσον αφορά τις οριστικές εξελίξεις με το ζήτημα της παραμονής και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσει να κλείσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ήτοι με μία νίκη κόντρα στο Λεβαδειακό, που η αλήθεια είναι ότι θα κάλμαρε πάρα πολύ το κλίμα, που αυτή τη στιγμή περιγράφεται τουλάχιστον ως ζοφερό.

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ´ΦΑΓΩΜΑ´ ΟΥΚ ΟΛΙΓΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ…
Έκτακτο Δ.Σ. απόψε
Είδηση μεγατόνων αποτελεί για τον Πλατανιά ότι πραγματοποιείται απόψε διοικητικό συμβούλιο με χαρακτήρα έκτακτο, γεγονός που επί της ουσίας σημαίνει πως τα όσα θα συζητηθούν προκύπτουν ως αποτέλεσμα του… αποτελέσματος στη Βέροια. Εντύπωση όμως δημιουργεί κι ότι η ομάδα ανακοίνωσε χθες τη διενέργεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης όταν κάτι τέτοιο το πράττει σπάνια ή σχεδόν ποτέ. Από την άλλη, ίσως (και) έτσι να δηλώνεται η οργή που υπάρχει και η ανάγκη να εκφραστεί το πόσο άσχημη απήχηση έχει προκαλέσει στις τάξεις της διοίκησης το βαρύ 5-0 στη Βέροια.
«Μετά τη (προ)χθεσινή πολύ κακή εμφάνιση και την ντροπιαστική ήττα της ομάδας του Πλατανιά από τη Βέροια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη, στις 8 το βράδυ, στα γραφεία της Π.Α.Ε., στον Πλατανιά, για τη λήψη αποφάσεων, που θα αφορούν τη φετινή, αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο», αναφέρεται λοιπόν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, που θεωρούμε ότι από τις αναφορές «πολύ κακή εμφάνιση» και «ντροπιαστική ήττα», γίνεται σαφές ο αντίκτυπος που έχει δημιουργηθεί.
Αν και όλα θα αποδειχθούν εκ του αποτελέσματος και αναλόγως των αποφάσεων που θα παρθούν, πρέπει να σημειωθεί ότι οι φήμες τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει περί φυγής από την ομάδα ουκ ολίγων ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και κάποιοι που προηγουμένως δεν συμπεριλαμβάνονταν σε αυτούς που θεωρούνταν προς αποχώρηση… Συνεπώς, το αποψινό Δ.Σ., που θα γίνει σε μία στιγμή που οι μνήμες από το παιχνίδι στη Βέροια είναι ακόμη νωπές και πολύ έντονες αν μη τι άλλο, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ασφαλώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην διαρρεύσει το παραμικρό ή να μην παρθούν αποφάσεις που θα έχουν άμεση εφαρμογή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όταν εξάλλου επίκειται ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς με τον Λεβαδειακό, που επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αυτή τη στιγμή τι βαθμολογικό ενδιαφέρον θα παρουσιάζει την Κυριακή.

Κι όμως δεν είναι αδιάφορος την Κυριακή!
Τα δεδομένα όσον αφορά την παραμονή του Πλατανιά περιστρέφονται γύρω από την ΑΕΚ. Άπαξ και το δικαστήριο, ως οφείλει ομολογουμένως να πράξει ασχέτως αν πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός να καταδικάζεται τόσο άσχημα μια ομάδα της ιστορίας και του μεγέθους της Ένωσης, αποφασίσει την τιμωρία της, τότε ο Πλατανιάς είναι επί της ουσίας σωσμένος ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική.
Η ένσταση που υπάρχει και αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως ενδέχεται πολύ σοβαρά έως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής, να μην έχει υπάρξει οριστική απόφαση που να αφορά το μείζον θέμα, όπου ´οριστική´, εννοούμε η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει και σε επίπεδο έφεσης. Αρα, αυτό συνεπάγεται ότι ο Πλατανιάς δεν έχει το περιθώριο να παρουσιαστεί αδιάφορος στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και να μη διεκδικήσει τουλάχιστον το μίνιμουμ που χρειάζεται ως αποτέλεσμα που είναι η ισοπαλία…
Επαναλαμβάνουμε, λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα και εν πολλοίς τα πράγματα είναι, δυστυχώς ξαναγράφουμε για την ΑΕΚ, προδιαγεγραμμένα, όμως ο Πλατανιάς οφείλει πέραν των άλλων λόγων που αφορούν το χρέος του και την… τάξη που καλείται να αποκαταστήσει μετά τα όσα συνέβησαν στη Βέροια, να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι θα αποτελούσε ´έγκλημα´ να το άφηνε στην τύχη του το παιχνίδι, θεωρώντας πως η τιμωρία της ΑΕΚ είναι δεδομένη.
Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ πρέπει να σημειωθεί πως η νομική της υπηρεσία φέρεται αποφασισμένη να μην παραδοθεί αμαχητί στο εν πολλοίς προδιαγεγραμμένο ´τέλος´ της ομάδας και αυτή τη στιγμή, βάσει των χθεσινών δημοσιευμάτων στα ρεπορτάζ που υπήρχαν στο ίντερνετ, σχεδιάζει και μελετά τον τρόπο που θα διεκδικήσει την αθώωσή της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αφαίρεση των βαθμών! Αυτό που τονιζόταν στα ρεπορτάζ είναι ότι στην ΑΕΚ ετοιμάζονται να αποδώσουν κατά τη μεθαυριανή τους απολογία, δόλο και κακή πρόθεση στον Τριτσώνη για το ότι δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Πανθρακικό και πως ήταν αδικαιολόγητο από τη στιγμή που συναινούσαν οι δύο ομάδες και είχε εκκενωθεί το Ολυμπιακό Στάδιο από τον κόσμο, να επιμείνει στη διακοπή.
Τώρα, αν όλα αυτά δημιουργούν ´τύχη´ στην ΑΕΚ ή μπορούν να κριθούν ικανά να πείσουν το δικαστήριο, είναι κάτι που θ’ αποδειχθεί εκ του αποτελέσματος. Αυτό όμως που αφορά, ξαναγράφουμε, τον Πλατανιά, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να παρουσιαστεί χαλαρός ή αδιάφορος την Κυριακή…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα