Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

«Εξοντώνεται η αγροτιά»

Για «εξοντωτική φορολόγηση της φτωχομεσαίας αγροτιάς» που «επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ.» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ Χανίων.
Προσθέτει ότι «όπως προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο, από το 2014, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2013, θα επιβληθεί συντελεστής φορολόγησης 13% για αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες. Οι φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες χαρακτηρίζονται επιτηδευματίες και θα εξαναγκαστούν να κρατάνε λογιστικά βιβλία, πράγμα που σημαίνει κατάργηση του αφορολόγητου ποσού, άρα θα πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερο φόρο. Παράλληλα, θα πληρώνουν και τέλος επιτηδεύματος, το οποίο επίσης αναμένεται να αυξηθεί. Δηλαδή, ένας αγρότης με καθαρό εισόδημα 6.000 ευρώ θα πληρώνει από το 2014 φόρο 780 ευρώ φόρο και θα έχει να πληρώσει επιπλέον και το τέλος επιτηδεύματος, που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 400 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει τα 700 ευρώ! Δηλαδή, μπορεί να φτάνει τα 1.500 ευρώ φόρο, όταν προ μνημονίου για τέτοιο ποσό και μέχρι 12.000 ευρώ, δεν υπήρχε καν φόρος!».
Στο μεταξύ, η «οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά από την τρικομματική κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τους εμποροβιομηχάνους» συζητήθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Στη συνεδρίαση, στην οποία πήραν μέρος αντιπροσωπίες των Γραμματειών της ΠΑΣΥ, Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, πάρθηκαν αποφάσεις για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο αμέσως ερχόμενο διάστημα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα