Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Δεν συγχωνεύονται τα Α.Ε.Ι. της Κρήτης»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα συγχωνευθούν το Πολυτεχνείο με το Πανεπιστήμιο Κρήτης έδωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος στον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Φίλη. Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση των Πρυτανικών Αρχών του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίες, όπως δήλωσε χθες ο κ. Φίλης, συνεχίζουν το έργο τους και θα εργαστούν ώστε να διεξαχθούν νόμιμα οι εκλογές στο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα.
Χθες, ο κ. Φίλης είχε σύσκεψη με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και τον γενικό γραμματέα κ. Κυριαζή.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης τονίζει:
«1. Ο υπουργός δεν απεδέχθη την παραίτηση της Πρυτανείας.
2. Ο υπουργός ρητά απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Πολυτεχνείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
3. Η Πρυτανεία θα εργασθεί με κάθε τρόπο ώστε να διεξαχθούν νόμιμα οι εκλογές στο Πολυτεχνείο και να πραγματοποιηθεί η αναγκαία και ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.
4. Σε καμία περίπτωση το Πολυτεχνείο δεν θα ήταν ακέφαλο, πολλώ δε μάλλον τώρα που η Πρυτανεία συνεχίζει το έργο της. Οιαδήποτε κινδυνολογία περί ακυβερνησίας ή επικείμενης συγχώνευσης είναι απολύτως κακεντρεχής, αβάσιμη και επιβλαβής για το Πολυτεχνείο», καταλήγει ο κ. Φίλης.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Στο μεταξύ, η τελετή απονομής διπλωμάτων στους νέους αποφοίτους μηχανικούς του Πολυτεχνείου Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή  23 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• 11 π.μ.: Είσοδος Πρυτανικών Αρχών και προέδρων Τμημάτων.
• 11.05 π.μ.: Ομιλία του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη.
• 11.20 π.μ.: Απονομή διπλωμάτων: Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
• 1 μ.μ.: Αποχώρηση Πρυτανικών Αρχών και προέδρων Τμημάτων.
Λήξη τελετής, ομαδική φωτογράφιση πτυχιούχων ανά Τμήμα. Οπως ανακοίνωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, το πέρας προσέλευσης καθορίζεται για τους αποφοίτους μέχρι τις 10.15 το πρωί και για το κοινό μέχρι 10.45 π.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα