Μουσείο Τυπογραφείας

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Χανίων, το οποίο ελήφθη κατά πλειοψηφία με την υπ΄ αριθμ. 1117 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2014. Στο ψήφισμα επισημαίνεται: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταγγέλλει και αποδοκιμάζει την επιχείρηση “φίμωσης” των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ, καθώς η ΔΕΗ, έπειτα από σχετική εντολή, προχώρησε στις 4/12/2014 στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ 1512 KHZ.

Ο συγκεκριμένος πομπός ήταν ο τελευταίος εν λειτουργία πομπός μεσαίων στη νότιο Ελλάδα και ο τελευταίος στην Κρήτη, ο οποίος λόγω της μεγάλης του ισχύος, χρησιμοποιείτο ως ραδιοβοήθημα στο λιμάνι της Σούδας και ο φωτισμός της κεραίας του ως ραδιοφάρος για το αεροδρόμιο των Χανίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με το παρόν ψήφισμα συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Χανίων και ζητά από την Κυβέρνηση:
Να ανακαλέσει την απόφαση για διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πομπό μεσαίων κυμάτων της ΕΡΑ Χανίων.
Να αναλογιστεί τους κινδύνους, που συνεπάγεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης του πομπού.
Να διαφυλαχτεί το ιστορικό αρχείο της ΕΡΑ, που φυλάσσεται εντός του κτιρίου, που στεγάζεται η ΕΡΑ Χανίων”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.