Μουσείο Τυπογραφείας

Oλοκληρώθηκαν το Θερινό Σχολείο ACAI 2019 και το Διεθνές Εργαστήριο 20PoA

Την προηγούμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στη Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης οι πενθήμερες εργασίες του 19ου Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου Τεχνητής Νοημοσύνης – 19th  Advanced Course on AI (ACAI-2019), καθώς και του Διεθνούς Εργαστηρίου Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων 20PoA : “20 Χρόνια από το Τίμημα της Αναρχίας”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης «στο Σχολείο φοίτησαν 87 φοιτητές από όλο τον κόσμο, κυρίως από χώρες της Ευρώπης αλλά και από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία). Δόθηκαν διαλέξεις (tutorials) από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια (ενδεικτικά U. of California at Berkeley, Imperial College London, TU Delft, University of Edinburgh, University of Southampton, University of Toulouse, Universitat de Barcelona, κ.α.) αλλά και παγκοσμίου φήμης εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (όπως η Google DeepMind και η Microsoft), σχετικές με βαθιά Mηχανική Μάθηση, λήψη αποφάσεων υπό αβεβαιότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Λογική, Ψηφιακά Παιχνίδια, κ.α.
Σημειωτέον πως δόθηκε και ένας μεγάλος (άνω των 30) αριθμός υποτροφιών για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής των υποτρόφων, με βάση ακαδημαϊκά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια, ενώ συμμετείχαν και βοήθησαν στη διοργάνωση 17 εθελοντές φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και από άλλα ιδρύματα.
Ταυτόχρονα, στο Διεθνές Εργαστήριο 20PoA (https://20poa.github.io/) που τίμησε τα 20 χρόνια από τη δημοσίευση του εξέχοντος επιστημονικού άρθρου των Ηλία Κουτσουπιά – Χρίστου Παπαδημητρίου για την έννοια του «Τιμήματος της Αναρχίας», συμμετείχαν περίπου 50 κορυφαίων Καθηγητών από Ευρώπη και Αμερική.  Gödel Prize, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βραβείο Θεωρητικής Πληροφορικής.

Σημειώνεται ότι μετά τις εργασίες του 20PoA, o Χρίστος Παπαδημητρίου έδωσε σχετική εκλαϊκευτική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.