Μουσείο Τυπογραφείας

Ο Ο.Α.Κ για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στα Μεσκλά

oak_180304_181719Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι: Σχετικά με τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ στα οποία διαπιστώνεται κωλυσιεργία εκ μέρους της Διοίκησης του Ο.Α.Κ. Α.Ε. στην εκτέλεση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου στην περιοχή Μεσκλών, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Το έργο «Εργασίες αποκατάστασης ζημιών κεντρικού αγωγού Μεσκλών – Μυλωνιανών του Ο.Α.Κ. Α.Ε. στην Π.Ε. Χανίων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στις 25/02/2019» προϋπολογισμού 1.238.140,00 ευρώ με ΦΠΑ δημοπρατήθηκε από τον Οργανισμό στις 14-6-2019 και η απόφαση κατακύρωσης στον οριστικό μειοδότη αναρτήθηκε στις 13-8-2019. Όπως προκύπτει η συνολική διάρκεια είναι η ελάχιστη προβλεπόμενη από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων και η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε εν μέσω εκλογικής περιόδου και θερινών διακοπών των υπαλλήλων τόσο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. όσο και της αναδόχου. Αμέσως μετά τον υποχρεωτικό έλεγχο των εγγυητικών επιστολών του αναδόχου ακολουθεί η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η έναρξη των εργασιών η οποία προσδιορίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου, εργασίες οι οποίες έχουν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έξι (6) μηνών. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν κυρίως στο τμήμα του αγωγού μεταξύ των οικισμών Φουρνέ και Αλικιανού και σε μικρότερη έκταση στο τμήμα μεταξύ Φουρνέ και Μεσκλών.
2. Μέλημα των υπηρεσιών και της διοίκησης του Οργανισμού αμέσως μετά τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου 2019 ήταν να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές συνθήκες λειτουργίας των υποδομών του ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα κατά την θερινή κυρίως περίοδο, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται. Για το σκοπό αυτό και με ίδιους πόρους, την Άνοιξη του 2019, πραγματοποιήθηκαν εργασίες στην περιοχή των Μεσκλών οι οποίες εξασφάλισαν την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του κεντρικού αγωγού του Ο.Α.Κ. Α.Ε. από τον οποίο παρέχεται νερό των πηγών Μεσκλών τόσο στη ΔΕΥΑ Χανίων (για ύδρευση) όσο και για την άρδευση περιοχών αρμοδιότητας του Οργανισμού. Με τις εργασίες αυτές επίσης δόθηκε εγκαίρως η δυνατότητα στην Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων να προγραμματίσει και να προβεί σε δικές της εργασίες αποκατάστασης της οδικής πρόσβασης στα Μεσκλά. Επιπλέον και ήδη από τις αρχές Ιουλίου 2019 ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. μέσω εργολάβου συνέδραμε στην αποκατάσταση τμημάτων και υποδομών του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Μεσκλών κατόπιν αιτήματος του φορέα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.