Μουσείο Τυπογραφείας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την παραγωγικότητα

atmosfairiki-rupansi-kinaΈρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης αποκαλύπτει ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση για αρκετές εβδομάδες δεν είναι μόνο ανθυγιεινή, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την αρνητική επίπτωση που μπορεί να έχει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην υγεία, αλλά ως οικονομολόγοι θέλαμε να αναζητήσουμε άλλες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες. Στόχος μας με αυτή την έρευνα ήταν να διευρύνουμε την κατανόηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Συνήθως πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις επωφελούνται από τους κανονισμούς περί χαλαρής ρύπανσης, αλλά εδώ τεκμηριώνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού τους», δήλωσε ο καθηγητής Αλμπέρτο Σάλβο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου, και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα στη Ναυτεμπορική

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.